Καιρός: Βελτίωση με εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας

Καιρός: Βελτίωση με εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο με πρόσκαιρη μεταβολή την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγα φαινόμενα στα δυτικά και περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά.

• Η θερμοκρασία θα ανέβει κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή.

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Εβδομαδιαία προοπτική

Βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο με πρόσκαιρη μεταβολή την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κοντά στα κανονικά επίπεδα μέχρι τη Δευτέρα με αισθητή πτώση την Τρίτη και Τετάρτη.

Το Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, η οποία στα βόρεια θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 5/2/1991 είχαμε πυκνή χιονόπτωση 16 ωρών στα Ιωάννινα με το ύψος του χιονιού να προκαλεί προβλήματα στο λεκανοπέδιο με ύψος χιονιού πάνω από 30 εκατοστά. Το 2003 είχαμε πλημμύρες στη Μυτιλήνη με 72 χιλιοστά βροχής. Νότιοι άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Το 2006 σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη. — Το 2011 είχαμε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στη Στερεά Ελλάδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα