Ο Ιωακειμίδης δεν θέλει κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην παράταξή του

Ο Ιωακειμίδης δεν θέλει κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην παράταξή του

Όποιος από τους “γαλάζιους” Παπαστεργίου και Κυρίζογλου λάβει τους περισσότερους σταυρούς θα είναι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Οι σκέψεις για τον Παύλο Γερουλάνο και άρνηση του Κώστα Μπακογιάννη -παρά τις πιέσεις- να είναι υποψήφιος.

Η ΝΔ επέλεξε τη “σολομώντεια λύση” ή, κατ’ άλλους, την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, όσον αφορά το στέλεχός της που θα προταθεί για Πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας):

Όποιος από τους δυο ενδιαφερόμενους, τον Δήμαρχο Τρικκαίων (Τρικάλων) Δημήτρη Παπαστεργίου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου είναι πρώτος σε σταυρούς στην ψηφοφορία για το ΔΣ της ΚΕΔΕ, αυτός θα επιλεγεί και για υποψήφιος της ΚΕΔΕ και μάλλον θα είναι ο Πρόεδρός της, αφού η ΝΔ ενδέχεται να έχει ίσως και την απόλυτη πλειοψηφία. Οι “πιέσεις” έως και την τελευταία στιγμή στον Κώστα Μπακογιάννη να είναι υποψήφιος, συνάντησαν την άρνηση του Δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος παρέμεινε συνεπής στη θέση που εξ αρχής είχε καταθέσει.

Το πρόβλημα τώρα περνάει στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου ο Δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, με την παράταξη που έχει δημιουργήσει, φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία της ΚΕΔΕ. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Γ. Ιωακειμίδης, αν και συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στο ψηφοδέλτιό του. Και αυτό καθώς επιδιώκει να καταδείξει, όπως λέει, ότι η παράταξή του είναι ανεξάρτητη, αν και στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι απλά δεν θέλει στελέχη που να ξεχωρίζουν μέσα στα πόδια του!

Το παιχνίδι στην ΚΕΔΕ- παρά, επαναλαμβάνουμε, τη σαφή υπεροχή της ΝΔ- γίνεται πιο ενδιαφέρον από τη στιγμή που οι “πράσινοι” δήμαρχοι (δεύτερη δύναμη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές και τη στρατηγική του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης “κατόρθωσε” -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να είναι τρίτος) έχουν επιλέξει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους τον Παύλο Γερουλάνο. Η Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, νοιώθει μεγάλη ενόχληση από τη στάση που κρατάει στο θέμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων του κόμματος- και πρώην υπουργός Πολιτισμού- αλλά και από την έμμεση αμφισβήτηση της ηγεσίας, ενώ στελέχη της Κουμουνδούρου αρχίζουν και εκτιμούν όλο και περισσότερο τον Παύλο Γερουλάνο- με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον, είτε στο χώρο της αυτοδιοίκησης, είτε στο χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα