Χαλάει εκ νέου ο καιρός την Δευτέρα

Χαλάει εκ νέου ο καιρός την Δευτέρα
Δύση ηλίου μετά την καταιγίδα Eurokinissi

Νέο κύμα επιδείνωσης στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6-7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ


Τη Δευτέρα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 28 και το Ανατολικό Αιγαίο επίσης τους 28 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική γενικά τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 28/9/2008 καταγράφηκε υδροσίφωνας στο Πλωμάρι Λέσβου και το 2010 επίσης υδροσίφωνας στη Ζάκυνθο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα