Βρετανία: Πρώην Εργατικός καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών

Βρετανία: Πρώην Εργατικός καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών
Ο πρώην πολιτικός Nazir Ahmed DANNY LAWSON/PA WIRE

Ο 64χρονος λόρδος Αχμέντ του Rotherham κρίθηκε ένοχος για δυο κατηγορίες σοβαρής σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ενός αγοριού και την απόπειρα βιασμού ενός νεαρού κοριτσιού τη δεκαετία του 1970.

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών αντιμετωπίζει πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ο 64χρονος λόρδος Αχμέντ του Rotherham, για τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης δυο παιδιών.

Ο λόρδος Αχμέντ, κρίθηκε ένοχος τον Ιανουάριο για μια σοβαρή σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός αγοριού και την απόπειρα βιασμού ενός νεαρού κοριτσιού τη δεκαετία του 1970, όπως αναφέρει το BBC, ενώ η επανειλημμένη σεξουαλική κακοποίηση συνέβη στο Rotherham όταν ο ίδιος ήταν έφηβος, σύμφωνα με το Sheffield Crown Court.

Επιβάλλοντας την ποινή στον Ναζίρ Αχμέντ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ο δικαστής Lavender, ανέφερε ότι οι ενέργειές του είχαν “βαθιές και ισόβιες επιπτώσεις” στα θύματα, ενώ η απόπειρα βιασμού του κοριτσιού σημειώθηκε στις αρχές του 70, όταν εκείνος βρισκόταν σε ηλικία 16 ή 17 ετών.

Η σεξουαλική επίθεση στο αγόρι, που τότε ήταν κάτω από την ηλικία των 11 ετών, συνέβη επίσης την ίδια περίοδο.

Ο Αχμέντ είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τις «κακόβουλη μυθοπλασία», όμως μια τηλεφωνική ηχογράφηση μιας συνομιλίας μεταξύ των δύο θυμάτων το 2016 έδειξε ότι δεν ήταν προϊόν μυθοπλασίας.

Ο Λόρδος Αχμέντ, ο οποίος καταδικάστηκε μετά από επαναληπτική δίκη, παραιτήθηκε από τη Βουλή των Λόρδων τον Νοέμβριο του 2020, έπειτα από μια έκθεση που συμπέραινε πως είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά και συναισθηματικά μια ευάλωτη γυναίκα που είχε ζητήσει τη βοήθειά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα