Eurovision 2021: Με τη Barbara Pravi και το “Voilà” η Γαλλία

Eurovision 2021: Με τη Barbara Pravi και το “Voilà” η Γαλλία
Με τη Barbara Pravi και το "Voilà" η Γαλλία στη φετινή Eurovision Ogaegreece.com

Η Γαλλία είναι η πρώτη BIG5 χώρα που επέλεξε τη συμμετοχή της για τη φετινή Eurovision. Η χώρα ήδη είναι πρώτη στα στοιχήματα για νίκη.

Ο εθνικός τελικός της Γαλλίας “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (30/01) αναδεικνύοντας τη συμμετοχή της χώρας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021.

Σύμφωνα με το Ogaegreece.com, το show ξεκίνησε στις 22:05 ώρα Ελλάδος με… τραγούδι και κέφι. Σε πρώτη φάση εμφανίστηκαν χορευτές οι οποίοι αλώνισαν τη σκηνή κρατώντας μεγάλες σημαίες της Γαλλίας υπό τους ήχους του “Waterloo”, το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 1974. Στη συνέχεια, οι τραγουδιστές της κριτικής επιτροπής (Marie Myriam, Natasha St Pier, Duncan Laurence, Amir) τραγούδησαν μαζί με ομάδες από τους σημερινούς υποψήφιους δώδεκα καλλιτέχνες αποσπάσματα από τις προσωπικές συμμετοχές τους στη Eurovision.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στη σκηνή πήραν οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς Stéphane Bern και Laurence Boccolini, οι οποίοι αφού καλώς όρισαν το κοινό και τους τηλεθεατές στην εκπομπή, παρουσίασαν αναλυτικά τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Με τη βοήθεια της χαριτωμένης Valentina, της νικήτριας της Junior Eurovision 2020 για χάρη της Γαλλίας, άνοιξε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το οποίο χωρίστηκε σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, οι δώδεκα υποψήφιοι με τα ισάριθμα τραγούδια τους, παρουσίασαν στη σκηνή τις συμμετοχές τους δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Πριν από κάθε συμμετοχή προβαλλόταν ένα μικρό video παρουσίασης του υποψήφιου καλλιτέχνη ενώ μετά την εμφάνιση του κάθε διαγωνιζόμενου επί σκηνής, η κριτική επιτροπή εξέφραζε με λίγα λόγια την άποψή της σχετικά με την εμφάνιση. Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής έδιναν κάποιους τυπικούς βαθμούς με βάση το δέκα, χωρίς όμως αυτοί να υπολογίζονται σε κάποιο αποτέλεσμα αφού, στη πρώτη φάση, δικαίωμα ψήφου είχε μόνο το κοινό.

Η Barbara Pravi θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη Eurovision 2021 Ogaegreece.com

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις των δώδεκα υποψήφιων συμμετοχών, οι δύο παρουσιαστές έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσει το κοινό να ψηφίζει. Δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι οι Γάλλοι πολίτες αλλά και όσοι τηλεθεατές εκτός Γαλλικών συνόρων ήθελαν να ψηφίσουν, μιας και δόθηκε γι’ αυτούς ένας ειδικός διεθνής αριθμός. Από τη ψηφοφορία του κοινού, επτά συμμετοχές κατάφεραν να προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς ενώ σε αυτές, προστέθηκε μία επιπλέον συμμετοχή η οποία προήλθε από απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, οι παρουσιαστές έδωσαν στο κοινό το σήμα για τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς οι ψήφοι της πρώτης φάσης μηδενίστηκαν ενώ δικαίωμα ψήφου στη δεύτερη φάση πλέον έχει και η επιτροπή.

Στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, το “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” ολοκληρώθηκε. Ύστερα από απόφαση κοινού και επιτροπής, νικήτρια συμμετοχή αναδείχθηκε η σύνθεση “Voilà” με ερμηνεύτρια την Barbara Pravi , η οποία τον ερχόμενο Μάη θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία ως μία εκ των BIG5 χωρών, συμμετέχει κάθε χρόνο απευθείας στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision.

Ακούστε τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2021:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα