Καιρός: Σταματούν από την Τρίτη τα φαινόμενα – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός: Σταματούν από την Τρίτη τα φαινόμενα – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

Έντονα φαινόμενα τις επόμενες δύο μέρες αλλά βελτίωση του καιρού από την Τρίτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Το επόμενο διήμερο τοπικά έντονα φαινόμενα αλλά από την Τρίτη οι βροχές θα σταματήσουν

  • Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω τα κανονικά για την εποχή με τάση περαιτέρω ανόδου

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και κατά περιόδους τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη με τάση εξασθένησης

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από νωρίς το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο από το απόγευμα έως 8 μποφόρ

Καιρός Δευτέρα 01-02-2021

Στα δυτικά, τη Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα ισχυρά φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία και από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες καθώς και το βράδυ στα Δωδεκάνησα, μικρής διάρκειας καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Καιρός Τρίτη 02-02-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και πιθανώς τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Τετάρτη 03-02-2021

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Πέμπτη 04-02-2021

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους την Παρασκευή. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα