Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο και πιάστηκαν στα χέρια με βουλευτές

Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο και πιάστηκαν στα χέρια με βουλευτές
Διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ και πιάστηκαν στα χέρια με βουλευτές AP

Οι βουλευτές συζητούσαν προκειμένου να ψηφίσουν έναν αμφιλεγόμενο νόμο που θα απαγορεύει σε κάποιον να προσβάλει τον εθνικό ύμνο της Κίνας.

Απίστευτες σκηνές έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα όταν διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Οι βουλευτές συζητούσαν προκειμένου να ψηφίσουν έναν αμφιλεγόμενο νόμο που θα απαγορεύει σε κάποιον να προσβάλει τον εθνικό ύμνο της Κίνας. Μάλιστα, αν το κάνει, θα του επιβάλλονται αυστηρές ποινές.

Οι διαδηλωτές εισβάλλοντας στην αίθουσα, πέταξαν φυλλάδια και τότε προκλήθηκε χαμός. Βουλευτές και διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια και στη συνέχεια οι φρουροί μπήκαν και κατάφεραν να απωθήσουν πολλούς από τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σε αυτό τον μήνα.

Οι πολιτικοί καταδίκασαν τη βία, ενώ αποφασίστηκε να προχωρήσει η ψήφιση του νόμου.

“Είναι θλιβερό να παρακολουθείς να γίνονται τέτοια πράγματα κατά την διάρκεια μιας συνέλευσης και να φτάνουν άνθρωποι σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο κορυφαίος νομοθέτης της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, τα αίματα είχαν ανάψει και πάλι εντός του Κοινοβουλίου, κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου σε μια επιτροπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα