Καιρός: Επιδείνωση την Κυριακή με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

Καιρός: Επιδείνωση την Κυριακή με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες
Χειμωνιάτικο στιγμιότυπο από την Μηλίνα στο νότιο Πήλιο. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα στη δυτική, βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες από, τα δυτικά που από το απόγευμα και μετά θα επεκταθούν ανατολικότερα

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

  • Οι νοτιάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 6-7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ

 

Την Κυριακή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από νωρίς το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρτα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο από το απόγευμα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική  προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 31/1/2005 είχαμε χιονοπτώσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Βόλο. Αποκλεισμένα ήταν πολλά χωριά στην Ήπειρο. – Το 2004 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και το 2011 Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα