Β. Κικίλιας: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2022 στην Ελλάδα

Β. Κικίλιας: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2022 στην Ελλάδα
Βασίλης Κικίλιας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του NEWS 24/7 δια στόματος υπουργού Τουρισμού για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας.

Για ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα το 2022, μίλησε σήμερα σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σημερινό ρεπορτάζ του NEWS 24/7.

O υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδημα. «Ξεκινούν 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Έχει αυξηθεί 300% η κρουαζιέρα στη βόρεια Ελλάδα και έχει σημαντική αύξηση στον Πειραιά με δεκάδες παραπάνω κρουαζιερόπλοια. Με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και μία τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές», επεσήμανε ο υπουργός.

Στη συνέντευξη του ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η Ελλάδα στέλνει μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι θα μείνει ανοιχτή. «Μιλώντας με τους tour operators, τις ξενοδοχειακές μονάδες και τους ανθρώπους του Τουρισμού, θα διαπιστώσετε ότι ήδη από τις πρώτες μέρες του 2022 έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι προκρατήσεις».

Εντωμεταξύ, συνάντηση γνωριμίας με θέμα μεταξύ άλλων και την ενίσχυση της κρουαζιέρας, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, είχαν η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) Δημήτρης Ιατρίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, η επικαιροποίηση των ευρωπαϊκών και ελληνικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και η γενικότερη ανάπτυξη της λιμενικής πολιτικής στη χώρα μας.

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε ότι η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πανδημίας και έφερε ένα πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα αναφορικά με τα ταξιδιωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έδωσε έμφαση στην έναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα