Μεξικάνικο καυτερό καλαμπόκι
Η μεξικάνικη κουζίνα έχει τις ρίζες της στους Μάγιας και απογειώνεται με τους Αζτέκου
- 21 Ιουνίου 2018 07:20
Έχει τόσο μακρά ιστορία, που λέγεται ότι στοιχεία της μπορεί να βρει κανείς σχεδόν σε όλες τις κουζίνες του κόσμου! Η μεξικάνικη κουζίνα έχει τις ρίζες της στους Μάγιας και απογειώνεται με τους Αζτέκους. Τα κύρια συστατικά της είναι το καλαμπόκι και τα φασόλια, τα καρυκεύματα, όπως το τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο, το επασότε (epazote), η κανέλα και το κακάο. Η σοκολάτα, άλλωστε, έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μεξικάνικης Κουζίνας.
Υλικά
- 4 καλαμπόκια
- 1 βαζάκι μαγιονέζα
- 1 τσίλι
- 1/3 του φλιτζανιού τυρί cotija
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο κορίανδρο ψιλοκομμένο
- φέτες λάϊμ για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα καλαμπόκια, γυρίζοντάς τα κάθε λίγα λεπτά, έως ότου πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, για περίπου 15 έως 18 λεπτά.
- Όπως είναι καυτά, τα αλείφουμε με μαγιονέζα, τα πασπαλίζουμε με το τσίλι και το τυρί cotija και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με φέτες λάϊμ.