Φρανκ Άτγουντ: Εκτελέστηκε ο ορθόδοξος θανατοποινίτης “Εφραίμ” – Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 8χρονης

Φρανκ Άτγουντ: Εκτελέστηκε ο ορθόδοξος θανατοποινίτης “Εφραίμ” – Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 8χρονης
Ο θανατοποινίτης Φρανκ Άτγουντ Arizona Department of Corrections, Rehabilitation and Reentry via AP, File

Εκτελέστηκε με ένεση στην Αριζόνα για την στυγερή δολοφονία 8χρονης το 1984 ο θανατοποινίτης Φρανκ Άτγουντ, ο οποίος είχε βαφτιστεί Χριστιανός και είχε στενές επαφές με την Ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Στις κρατικές φυλακές της Αριζόνα και σε ηλικία 66 ετών, εκτελέστηκε με ένεση το απόγευμα της Τετάρτης ο θανατοποινίτης Φρανκ Άτγουντ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την απαγωγή και τη στυγερή δολοφονία της 8χρονης Βίκι Λιν Χόσκινσον το 1984.

Η σορός της ανήλικης είχε βρεθεί στην έρημο, έπειτα από αρκετούς μήνες ερευνών από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνισή της, τη μέρα δηλαδή που έφυγε από το σπίτι της στην Τούσον για να στείλει μία κάρτα γενεθλίων.

Ήταν ο δεύτερος κρατούμενος της Αριζόνα που θανατώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την εκτέλεση του Κλάρενς Ντίξον, η πρώτη που έλαβε χώρα από το 2014. Μάλιστα, ήταν ο 39ος θανατοποινίτης που οδηγήθηκε σε εκτέλεση στην πολιτεία της Αριζόνα από το 1992.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Άτγουντ είχε βαφτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος, λαμβάνοντας το όνομα “Εφραίμ”, ενώ, επικοινωνούσε τακτικά με μοναχούς της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Μία μέρα πριν την εκτέλεσή του, είχε ζητήσει να παρευρίσκονται άνθρωποι της ορθόδοξης εκκλησίας στη διαδικασία, αίτημα που έγινε δεκτό από τη Σωφρονιστική Υπηρεσία Εκτός από τη σύζυγό του, το “παρών” έδωσε και ένας Ελληνορθόδοξος ιερέας που κρατούσε το κεφάλι του με τα χέρια του, όπως είχε ζητήσει ο Άτγουντ.

Μάρτυρες είπαν ότι ευχαρίστησε τον ιερέα που “ήρθες σήμερα και με οδηγείς στην πίστη”, ενώ ανάμεσα στα τελευταία του λόγια ήταν: “Προσεύχομαι ο Κύριος να ελεήσει εμένα και όλους”.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο για την εκτέλεση του το πρωί της Τετάρτης, αφού απέρριψε την τελική έφεση των δικηγόρων του. Η εκτέλεσή του ήρθε μετά από κράτηση σχεδόν 40 ετών στις φυλακές της Αριζόνα.

Οι δικαστές τις τελευταίες εβδομάδες απέρριψαν τις προσπάθειες των δικηγόρων του Άτγουντ να καθυστερήσουν την εκτέλεση. Ο 66χρονος, ισχυριζόταν πως ήταν αθώος στην υπόθεση δολοφονίας της 8χρονης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα