Ο Παπαδημούλης επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παπαδημούλης επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

Τι σηματοδοτεί ο χαιρετισμός του αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου στη συγκέντρωση στο ΣΕΦ.

Δημήτρης Παπαδημούλης και Λουτσιάνα Καστελίνα ήταν οι δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές που απηύθυναν χαιρετισμό στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πριν την ομιλία Τσίπρα κατά τη συγκέντρωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αν ο χαιρετισμός της ζωντανής ιστορίας του ευρωκομμουνισμού και της ιταλικής αριστεράς Λουτσιάνας Καστελίνα ήταν συμβολικός και τιμητικός, η απόφαση να χαιρετήσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε πολιτικό νόημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας,με την πράξη αυτή, σηματοδότησε την απόφασή του να είναι επικεφαλής και της νέας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Προϋπόθεση βεβαίως για αυτό είναι η επανεκλογή του, κάτι που φαίνεται περισσότερο από πιθανό, καθώς στις περισσότερες έως τώρα δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει  αναδεικνύεται πρώτος- και στις υπόλοιπες δεύτερος.

Αν και το χειρότερο για έναν υποψήφιο είναι να διαδίδεται ότι θα εκλεγεί, καθώς τότε ο κίνδυνος απώλειας σταυρών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα