Ο εξωγήινος του Ρόσγουελ: Στο “σφυρί” για 1 εκατ. δολάρια το φιλμ

Ο εξωγήινος του Ρόσγουελ: Στο “σφυρί” για 1 εκατ. δολάρια το φιλμ
shutterstock

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες που απεικονίζουν "εξωγήινους" διατίθεται προς πώληση έναντι 1 εκατ. δολάρια. Το διάσημο καρέ και η ιστορία του. Ποια τα κέρδη του πλειοδότη.

Ένα από τα πιο διάσημα καρέ της δημοφιλούς ασπρόμαυρης ταινίας διάρκειας 17 λεπτών “Alien Autopsy: Fact or Fiction” πωλείται σε διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου δημοπρασιών ψηφιακής τέχνης Rarible, με τιμή εκκίνησης 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η NFT εικόνα που πωλείται, προέρχεται από το πασίγνωστο ντοκιμαντέρ που ισχυρίζεται ότι κατέγραψε μια πραγματική αυτοψία εξωγήινων στο περίφημο Συμβάν του Ρόσγουελ. Τότε, ένα ξένο φερόμενο πτώμα ανακτήθηκε από ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που συνετρίβη στην έρημο κοντά στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού τον Ιούλιο του 1947.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, επρόκειτο για ένα υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι, ωστόσο σύμφωνα με διάφορους ερευνητές και αυτόπτες μάρτυρες, ήταν ένα εξωγήινο σκάφος. Η νεκροψία του ξένου σώματος φέρεται να πραγματοποιήθηκε από παθολόγους που ήταν συνδεδεμένοι με τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εικόνα, η οποία λήφθηκε από ασπρόμαυρο φωτογραφικό αρνητικό, υποτίθεται πως δείχνει το πλήρες σώμα ενός αποθανόντος εξωγήινου όντος, που είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα ιατρικό τραπέζι.

Η συγκεκριμένη NFT φωτογραφία του φερόμενου ως εξωγήινου, έχει τεθεί προς πώληση από τον άνδρα που ισχυρίζεται τώρα ότι κατέχει το πρωτότυπο βίντεο αυτοψίας, τον τηλεοπτικό παραγωγό Ray Santilli με έδρα το Λονδίνο. Έχει ορίσει τιμή ανοίγματος της δημοπρασίας 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο αντίτυπο, αυτό θα είναι το μοναδικό.

Μάλιστα, ο πλειοδότης θα λάβει όλα τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εκτύπωση, καθώς και το πραγματικό φυσικό αντίγραφο του πλαισίου ταινίας 16 mm από το οποίο ελήφθη. Επίσης, θα λάβει ένα αντίγραφο ενός υπομνήματος που κυκλοφόρησε το 2019, το οποίο υποτίθεται ότι προσφέρει απόδειξη από έναν “επιστήμονα της CIA” ότι η αυτοψία του εξωγήινου έγινε στην πραγματικότητα και ότι η εν λόγω εικόνα είναι αληθινή.

Σημειώνεται πως το ζήτημα της αυθεντικότητας του φίλμ έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το 1995, τα πλάνα της ταινίας “Alien Autopsy: Fact or Fiction” μεταδόθηκαν στο Fox, ενώ το 2006, o ίδιος ο Santilli παραδέχθηκε ότι το υλικό είχε ανασυγκροτηθεί απ’ αυτό που είδε στο παρελθόν και ότι μόνο λίγα καρέ προέρχονταν από την αυθεντική ταινία του 1947. Την οποία λέει πως κατέχει.

Την ίδια χρονιά, ο σχεδιαστής ειδικών εφέ Τζον Χάμφρεϊς ισχυρίστηκε ότι είχε δημιουργήσει τη φιγούρα στο βίντεο και ότι ο ίδιος εμφανίστηκε στην ταινία ως ένας από τους ιατροδικαστές, σύμφωνα με το Live Science, ενώ το 2017 ο κινηματογραφιστής Σπύρος Μελάρης δήλωσε ότι η ταινία γυρίστηκε στο σπίτι του στο Λονδίνο, με την εξωγήίνη φιγούρα να έχει γεμιστεί με όργανα από ζώα.

Το 2019 έκθεση ενός -πλέον ανενεργού- ιδιωτικού ερευνητικού οργανισμού για εξωγήινους υποστήριξε ότι πρώην επιστημονικός συνεργάτης της CIA, ο Κιτ Γκριν, εξέτασε τα δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ταινιάκι είναι αυθεντικό, ο εξωγήινος υπαρκτός και η νεκροψία κανονική και όχι δημιούργημα εφέ. Και το μυστήριο (θα) παραμένει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα