O Chucky επιστρέφει στις οθόνες με ιστορίες βγαλμένες από το σήμερα

O Chucky επιστρέφει στις οθόνες με ιστορίες βγαλμένες από το σήμερα
Ο Chucky του 2021 θίγει θέματα "που το '80 δεν μπορούσα να ακουμπήσω" λέει ο σεναριογράφος της τηλεοπτικής σειράς, με πρωταγωνιστή την κούκλα που προκαλούσε για χρόνια τρόμο. shutterstock

Ο σεναριογράφος των έξι ταινιών με τίτλο "Child's Play" επαναφέρει στη "ζωή" τον Chucky, με τηλεοπτική σειρά που έχει το όνομα του και ιστορίες που αφορούν τη ζωή του ανθρώπου που στοίχειωσε τα όνειρα κάθε παιδιού που μεγάλωσε το '90.

Δεν γίνεται να μεγαλώσατε στη δεκαετία του ’90 και να μη ξέρετε ποιος είναι ο Chucky. Η κούκλα που στοίχειωσε τα όνειρα μας, που έκανε τα παιδιά όλου του πλανήτη να αγχώνονται κάθε φορά που λάμβαναν μια κούκλα για δώρο (μην τυχόν και κρύβεται κάτι άλλο μέσα της), επιστρέφει. Είστε έτοιμοι;

Η κούκλα, στην οποία είχε βρει άσυλο η ψυχή του δολοφόνου Charles Lee Ray -λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή- και έκανε τα πάντα για να καταφέρει να περάσει σε ανθρώπινο σώμα (σύμφωνα με το σενάριο της σειράς έξι ταινιών με τίτλο Child’s Play) δημιουργήθηκε από τον σεναριογράφο Don Mancini. Την εμπνεύστηκε από προϊόντα εταιρίας που έκανε θραύση τότε, ντυμένη με κόκκινα sneakers, μπλούζα με ρίζες και κόκκινο πανωφόρι, μπλε μάτια και φακίδες. Ιδού τι είπε χαρακτηριστικά ο δημιουργός.

“Ήθελα να δημιουργήσω μια παιδική κούκλα που να είναι ‘βρώμικη’. Δεν βαρέθηκα ποτέ τον Chucky, για να τον κρατήσω όμως ζωντανό για χρόνια δεν θα μπορούσε να είναι απλά μια κούκλα δολοφόνος”.

Στις τρεις πρώτες ταινίες χρειάστηκαν εννέα μαριονετίστες για τις κινήσεις του προσώπου, του κεφαλιού, των άκρων και του στόματος. Ο επικεφαλής της ομάδας αναλάμβανε το στόμα και το χειριζόταν μέσω ραδιοελέγχου. Όταν ο Chucky περπατούσε σε μεγάλα πλάνα, ένας μικρόσωμος ηθοποιός, ονόματι John Franklin φορούσε τα ρούχα του και έκανε τη δουλειά εν μέσω υπερμεγέθους σκηνικού, ώστε να φαίνεται μικρός ο πρωταγωνιστής.

Ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησαν όλα -το 1988
 

Στο σήμερα και την πρεμιέρα της επιστροφής στη μικρή οθόνη στις ΗΠΑ (είναι σήμερα, Τρίτη 12/10 ενώ στην Ελλάδα θα το απολαύσουμε αποκλειστικά στην COSMOTE TV), ο Chucky γίνεται τίτλος τηλεοπτικής σειράς, της οποίας το σενάριο θέλει μια vintage κούκλα που εμφανίζεται μεταξύ αντικειμένων που πωλούνται, σε αυλή σπιτιού προαστίου ειδυλλιακής αμερικανικής πόλης να προκαλεί το χάος. Μυστικά αποκαλύπτονται, υποκρισίες ‘ξεγυμνώνονται’ και σιγά σιγά προκύπτουν και οι λόγοι που ένα φαινομενικά συνηθισμένο παιδί έγινε ένα διαβόητο τέρας. Στα οκτώ πρώτα επεισόδια, ο Mancini προσφέρει στους τηλεθεατές την ευκαιρία να δουν βαθιά προσωπικά θέματα του πρωταγωνιστή, τα οποία δεν μπορούσε να θίξει πριν 33 χρόνια. Όπως; Την πρώτη αγάπη του ομοφυλόφιλου αγοριού -που είναι ο πρωταγωνιστής. “Ήθελα να δημιουργήσω ένα αγόρι, αντί για ένα κορίτσι” εξήγησε ο 58χρονος συγγραφέας, “είναι κάτι που δεν είδα ποτέ όταν ήμουν στην ηλικία του Jake. Ευτυχώς από τότε έχει αλλάξει ο κόσμος”.

Αναγνώρισε πως η σεξουαλικότητα του Jake ενδεχομένως να αναστατώσει κάποιους φαν του τρόμου. Όπως είπε “είναι σαν να σου δείχνουν πως ο Frankenstein ήταν bisexual”. Αποκάλυψε ότι δέχθηκε και απειλές από φαν που ταράχτηκε όταν έμαθε πως ο Mancini είναι γκέι. “Εφόσον όμως, είμαι σε θέση να κάνω κάτι, γιατί να μην το κάνω; Η ιδέα ότι θα προκαλέσω πονοκέφαλο σε κάποιους ανθρώπους ήταν βούτυρο στο ψωμί μου”. Στο σενάριο έγραψε πράγματα που είχε ζήσει και ο ίδιος, όπως το μπούλινγκ και την κακοποίηση που υπέστη από το δικό του πατέρα, όταν ανακοίνωσε πως είναι γκέι. “Οι ηθοποιοί γνώριζαν ότι ήταν προσωπικό το θέμα για εμένα. Ένιωσα κάθαρση”.

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία σειράς, με τον τίτλο “Chucky” είχε ανακοινωθεί το 2018, εν τούτοις η παραγωγή καθυστέρηση γιατί υπήρχε μια διαμάχη επί του πού ανήκουν τα δικαιώματα του χαρακτήρα. Έληξε το 2019. Από την αρχή ο Mancini είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρεται να κάνει reboot του “Child’s Play” -είχε συνυπογράψει και τα έξι σενάρια, ενώ σκηνοθέτησε τα τρία. Μετά προέκυψε η πανδημία και κάπως έτσι τα γυρίσματα άρχισαν τον Μάρτιο του 2021. Και πάλι χρησιμοποιήθηκαν  μαριονετίστες, με έναν ηθοποιό να ντουμπλάρει τις σκηνές που ήταν σε μεγάλα πλάνα. “Είμαι παραδοσιακός τύπος και σκέφτηκα πως θα είναι πιο διασκεδαστικό να γίνονται όλα χειροκίνητα” λέει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα