Παυλάκης: Δεν πετάμε μάσκες το καλοκαίρι – Να μην πάμε διακοπές ανεμβολίαστοι

Παυλάκης: Δεν πετάμε μάσκες το καλοκαίρι – Να μην πάμε διακοπές ανεμβολίαστοι
Ο Γιώργος Παυλάκης. Glomex

"Τις μάσκες δεν πρέπει να τις πετάξουμε μέχρι να δαμάσουμε τον ιό και αυτό δεν θα γίνει το καλοκαίρι" τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού στην ελλάδα, αναφέρθηκε στη συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε μάσκες και για την ανοσία της αγέλης, ενώ σχολίασε την πορεία των εμβολιασμών και την σημασία τους.

“Ψευδοπροβλήματα” η ανοσία αγέλης και το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

Ψευδοπροβλήματα χαρακτήρισε την ανοδία της αγέλης και την συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες ο κ. Παυλάκης, καθώς κανένα από τα δύο δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι.

“Νομίζω ότι πρέπει να πάμε στα ουσιαστικά θέματα και να μην αφιερώνουμε πολύτιμα λεπτά σε μη ουσιώδη και λεπτομέρειες, για εμένα είναι ψευδοπροβλήματα να μιλάμε για ανοσία αγέλης και για μάσκες, ούτε μάσκες πρέπει να πετάξουμε τώρα, είναι αναγκαίο εργαλείο, ούτε να συζητάμε για ανοσία αγέλης, δεν θα γίνουν αυτά το καλοκαίρι” είπε.

Πρέπει να περάσουμε το 80% των εμβολιασμένων

Ο Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό.

Η εκτίμηση η δική μου είναι ότι για να συζητάμε για ανοσία αγέλης πρέπει να περάσουμε το 80% των εμβολιασμένων. Έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, πρέπει να γίνουν 15 εκατομμύρια τουλάχιστον, για να μπορέσουμε να συζητάμε την πιθανότητα για ανοσία. Θέλουμε τρεις μήνες τουλάχιστον, δηλαδή τον Σεπτέμβριο” είπε.

Να μην πάει κανείς διακοπές ανεμβολίαστος

Στη συνέχεια ο κ. Παυλάκης κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν για διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι “δεν χάθηκε και ο κόσμος” αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

“Το πρακτικό είναι να μην φύγουν οι άνθρωποι για να πάνε στις διακοπές τους πριν κάνουν το εμβόλιο”, δήλωσε.

“Νομοτελειακό” χαρακτήρισε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορούμε να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα