Στην Αστυπάλαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Παραδίδονται ηλεκτρικά οχήματα από τη Volkswagen

Στην Αστυπάλαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Παραδίδονται ηλεκτρικά οχήματα από τη Volkswagen
Shutterstock

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται στην Αστυπάλαια για να παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 12:00 στην Αστυπάλαια.

Ο πρωθυπουργός στις 15:00, θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ενώ στις 16:15, θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό).

Τέλος, στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action».

Τον πρωθυπουργό στην Αστυπάλαια θα συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Το project της Volkswagen

Η Volkswagen θα αξιοποιήσει το νησί προκειμένου να δοκιμάσει την αυτόνομη οδήγηση σε ηλεκτρικά οχήματα. Οι Γερμανοί επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα λεωφορείων και φορτηγών (MAN), επιδιώκοντας να ανταγωνιστούν τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στην ηλεκτροκίνηση αλλά και να ικανοποιήσουν τους φιλόδοξους «πράσινους» στόχους που έχουν θέσει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο της επένδυσης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τα συναρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης προωθούν διοικητικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ καθώς και αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες. Επίσης επιταχύνονται διαδικασίες και για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Σκοπός είναι η μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο» νησί με ενεργειακή αυτονομία. Θα είναι το δεύτερο νησί, μετά τον Άγιο Ευστράτιο, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων ΑΠΕ και τηλεθέρμανσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα