Αγία Βαρβάρα: Διακόπηκε η δίκη της 15χρονης για τη δολοφονία της μητέρας της

Αγία Βαρβάρα: Διακόπηκε η δίκη της 15χρονης για τη δολοφονία της μητέρας της
Απολογία της 15χρονης και του 17χρονου φίλου της στον ανακριτή eurokinissi

Διακοπή για τη δίκη της 15χρονης που κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας της στην Αγία Βαρβάρα το 2020. Δεν είχε υποβληθεί σε έλεγχο για τον κορονοϊό.

Με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς μεσούσης της διαδικασίας έγινε αντιληπτό ότι η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μητέρας της στην Αγία Βαρβάρα το 2020, όχι μόνο δεν αισθανόταν καλά, αλλά πριν τη μεταγωγή της στα δικαστήρια δεν είχε υποβληθεί στον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό, διέκοψε το Εφετείο Ανηλίκων.

Ήταν λίγο μετά την έναρξη της απολογίας της και αφού είχαν ήδη συμπληρωθεί τρεις ώρες ακροαματικής διαδικασίας, κατά την οποία εξετάστηκαν κεκλεισμένων των θυρών τέσσερις μάρτυρες, όταν η 16χρονη κατηγορούμενη δήλωσε αδιαθεσία. Η πρόεδρος τη ρώτησε αν υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δίκη διέκοψε αυτομάτως, με τους δικηγόρους που παρίστανται στη διαδικασία να διαμαρτύρονται για την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορούμενη, που σε ηλικία 15 ετών φέρεται, μαζί με δύο αγόρια, 16 και 17 ετών, να δολοφόνησαν τη μητέρας της, υποστήριξε κατά την απολογία της, ότι η σχέση της με το θύμα ήταν εκρηκτική. Αν και η κοπέλα δεν έφτασε ακόμη στο καίριο σημείο της κατηγορίας, πρόλαβε ωστόσο να αναφέρει ότι είχε καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα της, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή. «Με τον πατέρα μου είχα την πιο κοντινή σχέση, τον οποίο έχασα από καρκίνο δύο χρόνια πριν από το συμβάν. Μετά το θάνατο του, οι σχέσεις με τη μητέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες» εμφανίζεται να είπε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 28 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοδίκως οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση η κατηγορούμενοι και για τη φυσική αυτουργία οι δύο νεαροί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα