Καιρός – Νέα επιδείνωση: Βροχή και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Καιρός – Νέα επιδείνωση: Βροχή και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Κακοκαιρία με βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αλλά και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο την την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα χιόνια στα ορεινά και τοπικά στα βόρεια ημιορεινά
  • Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο αλλά δεν θα απέχει πολύ από τις κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Εβδομαδιαία προοπτική

Από την Παρασκευή και μετά υπάρχει τάση σαφούς βελτίωσης του καιρού που θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ…

  • Σαν σήμερα στις 2/2/1960 είχαμε χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, χαλαζοπτώσεις στη Κρήτη.
  • Το 2005 σημειώθηκε χιονόπτωση στη Θεσ/νίκη.
  • Το 2012 Χιονοκαταιγίδα θερμού μετώπου έπληξε τα Γιάννενα με χιονόστρωση 20εκ στη πόλη. Χιόνιζε επί 15 ώρες σε όλα τα ορεινά χωριά της Ηπείρου. Μισό μέτρο χιόνι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, 20εκ στη Λάρισα. Χιονοπτώσεις είχαμε μέχρι τα 300μ στη Βόρεια Πελοπόννησο.
  • Το 2015 χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα. Πυρκαγιά σε οικία λόγω κεραυνού στην Ολυμπία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα