Citroen C3 Aircross: νεανική και δυναμική πρόταση στα SUV

Citroen C3 Aircross: νεανική και δυναμική πρόταση στα SUV

Από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας των συμπαγών SUV.

To C3 Aircross παραμένει μια ξεχωριστή πρόταση, καθώς διακρίνεται για τη φινέτσα και τον «περιπετειώδη», χαρακτήρα του. Είναι η πιο «νεανική» πρόταση, όπως κι αν το δούμε.

Με μήκος 4,15 μέτρα, και με μεγάλο μεταξόνιο 2,6 μ., συνδυάζει τις αρετές ενός SUV στο δρόμο με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα ενός πολυμορφικού.

Αναμφίβολα η διχρωμία, στις εκδόσεις που προσφέρεται, είναι ένα σχεδιαστικό ατού που κεντρίζει το μάτι, με τις χρωματικές πινελιές σε προβολείς, καθρέπτες και ράγες οροφής. Παράλληλα, τα περιμετρικά προστατευτικά υπογραμμίζουν το στυλ του αυτοκινήτου, όπως και η ποδιά μπροστά.

Αλλά και στην καμπίνα κερδίζει οδηγό και συνεπιβάτες, με τη διχρωμία, τους πολλούς αεραγωγούς, την κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών, που ελέγχει το smartphone, το ηχοσύστημα, την πλοήγηση και το air-conditioning, τα καλαίσθητα καθίσματα και βέβαια την ευρυχωρία, καθώς πράγματι είναι πολύ άνετο, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Μάλιστα, ο πίσω πάγκος, αλλά και η πλάτη των καθισμάτων, σύρονται κατά 15 εκ. (χώρος αποσκευών 410-520 λίτρα), ενώ με την αναδίπλωση της πλάτης (διαιρούμενη 60:40), η διαμόρφωση του χώρου φόρτωσης φθάνει στα 1.289 λίτρα, με μήκος φόρτωσης 2,4 μ., με αναδίπλωση και του καθίσματος του συνοδηγού. Τι παραπάνω θέλει μια μικρή οικογένεια ή κάποιος που αρέσκεται σε δραστηριότητες υπαίθρου και χρειάζεται χώρους.

Βραβευμένο ως Autobest αυτοκίνητο του 2018, το C3 Aircross προσφέρεται με πολλά μοτέρ: 1.2 PureTech βενζίνης, ατμοσφαιρικό με 82 ίππους και Turbo με 110 και 130 ίππους, καθώς και με πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi, με 100 και 120 ίππους, στις δύο εκδόσεις. Συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων (με αυτόματο EAT6 η έκδοση των 110 ίππων Turbo). Αυτό που χαρακτηρίζει τους κινητήρες, είναι η ομαλή λειτουργία, η υψηλή απόδοση και η χαμηλή κατανάλωση, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση αφοράς, για πολλούς.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, είναι το προηγμένο σύστημα Grip Control, με 5 ρυθμίσεις: Standard, Sand, All Road, Snow και ESP-Off, για οδήγηση σε κάθε επιφάνεια, ενώ σε συνδυασμό με το Σύστημα Υποβοήθησης Καθόδου για έντονες κατωφέρειες (Hill Assist Descent), εξυπηρετεί τα μέγιστα στις «εκτός δρόμου» διαδρομές.

Έχοντας αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης, εφοδιάζεται με πλειάδα συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού. Ουσιαστικά φέρει ούτε λίγο ούτε πολύ, επιπλέον 10 διαφορετικές τεχνολογίες: Keyless entry and start – Σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, Colour head-up display – Έγχρωμη απεικόνιση ενδείξεων, Top Rear Vision reversing camera – Κάμερα στάθμευσης, Park Assist – Υποβοήθηση στάθμευσης με αυτόματη λειτουργία τιμονιού σε κάθετες και παράλληλες θέσεις, Active Safety Brake – Σε ταχύτητες από 5 χλμ./ώρα έως 85 χλμ./ώρα, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενη πρόσκρουση και αν δεν αντιδράσει, ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης. Έως τα 60 χλμ./ώρα υπάρχει και η δυνατότητα αναγνώρισης πεζών, Lane Departure Warning System – Σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Λειτουργεί πάνω από τα 60 χλμ./ώρα, Blind Spot Monitoring System – Σύστημα ειδοποίησης του οδηγού για οχήματα που κινούνται στο «τυφλό σημείο» των εξωτερικών καθρεφτών, Speed limit recognition system and recommendation – Σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης οδηγού, Intelligent beam headlights – Αυτόματη εναλλαγή μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας των φώτων, Driver Assistance Alert – Λειτουργεί σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 60 χλμ./ώρα και προειδοποιεί τον οδηγό όταν διαγνώσει ελλιπή συγκέντρωση και μειωμένα ανακλαστικά και Coffee Break Alert – Σύστημα ειδοποίησης του οδηγού για διάλειμμα, μετά από 2 ώρες συνεχούς οδήγησης.

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ORIGINS

Στο εναρκτήριο έτος του εορτασμού των 100 χρόνων της, η Citroen παρουσιάζει μία αποκλειστική σειρά συλλεκτικών εκδόσεων για 6 μοντέλα της γκάμας της : C1, C3, C3 Aircross Compact SUV, Νέο C4 Cactus Hatchback, C-Elysée και C4/Grand C4 SpaceTourer. Οι ειδικές αυτές εκδόσεις λανσαρίστηκαν το 2019, αποτίνοντας φόρο τιμής στα 100 χρόνια τόλμης και καινοτομίας της μάρκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα