Κορονοϊός – Νορβηγία: Αίρονται πολλά από τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα

Κορονοϊός – Νορβηγία: Αίρονται πολλά από τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα
Άνδρας κάνει τζόκινγκ στη Νορβηγία AP

Δεν προβληματίζεται από την άνοδο των κρουσμάτων η κυβέρνηση της Νορβηγίας και προαναγγέλλει άρση και άλλων μέτρων.

Η Νορβηγία θα άρει τα περισσότερα από τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα κατά της COVID-19 με άμεση ισχύ, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κρίνεται απίθανο να πιέσει τις υπηρεσίες υγείας, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τα εστιατόρια θα επιτρέπεται και πάλι να σερβίρουν αλκοόλ πέρα από τις 11 το βράδυ, η τηλεργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική και το ισχύον όριο των 10 επισκεπτών σε ιδιωτικά σπίτια καταργείται, δήλωσε ο Γιόνας Γκαρ Στέρε σε συνέντευξη Τύπου.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακοίνωση ακολουθεί παρόμοιες αποφάσεις από τη γειτονική Δανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, της Ιρλανδίας και της Ολλανδίας, οι οποίες χαλάρωσαν ή αίρουν τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Η Νορβηγία τον Δεκέμβριο μπήκε σε μερικό λοκντάουν για την καταπολέμηση της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Όμικρον, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα δεν κρίνονται πλέον αναγκαία, ανέφερε η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα