Ντιπ από φούλια (αραβικά κουκιά)
Η Αιγυπτιακή κουζίνα έχει επιρροή από την αραβική και οθωμανική γαστρονομία, είναι έντονη, με πολλά μπαχαρικά, άφθονο κρεμμύδι και σκόρδο.
- 18 Ιουνίου 2018 11:01
Η Αιγυπτιακή κουζίνα είναι από τις πιο πληθωρικές και σίγουρα κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Οι γεύσεις της έχουν επιρροή από την αραβική και οθωμανική γαστρονομία, είναι έντονες, με πολλά μπαχαρικά, άφθονο κρεμμύδι και σκόρδο, με βότανα και μαρινάδες που σπάνε μύτες!
Εμείς, επιλέξαμε τα φούλια, ένα θρεπτικό και νόστιμο αραβικό ντιπ, με πολλές παραλλαγές, που τρώγεται με αραβική πίτα.
Υλικά
- 2 φλ. Τσαγιού φούλια
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ. γλ. Κύμινο
- Χυμό από 3 λεμόνια
- Αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε για 12 ώρες τα φούλια σε κρύο νερό.
Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να με κρύο νερό να βράσουν για 2-2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αν θέλουμε, τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι .Διαφορετικά, τα αφήνουμε ως έχουν. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το κύμινο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY