ΗΠΑ: Φωτιά σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Βόρεια Καρολίνα – Φόβοι για μεγάλη έκρηξη

ΗΠΑ: Φωτιά σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Βόρεια Καρολίνα – Φόβοι για μεγάλη έκρηξη
Φωτιά σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Βόρεια Καρολίνα Twitter@ChaudharyParvez

Μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο λιπασμάτων του Ουίνστον-Σέιλεμ στην Βόρεια Καρολίνα τα ξημερώματα της Τρίτης. Η περιοχή έχει εκκενωθεί καθώς υπάρχει φόβος για μεγάλη έκρηξη.

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο λιπασμάτων του Ουίνστον-Σέιλεμ στην Βόρεια Καρολίνα προκάλεσε την απομάκρυνση 6.500 κατοίκων λόγω του ενδεχομένου μεγάλης έκρηξης, δήλωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε τη Δευτέρα το βράδυ στο εργοστάσιο λιπασμάτων Weaver στη North Cherry Street. Οι αρχές της πόλης έχουν επιβεβαιώσει μικρές εκρήξεις στο εργοστάσιο.

«Παρακαλώ εκκενώστε σε ακτίνα ενός μιλίου γύρω από το Νο. 4440 της Νορθ Τσέρι Στριτ. Προγραμματίστε να μείνετε μακριά από τα σπίτια σας για μέχρι και 48 ώρες», αναφέρεται σε tweet των αρχών της πόλης.

Η πυροσβεστική, σύμφωνα με το abcnews, αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα μεγάλης έκρηξης νιτρικού αμμωνίου. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Winston-Salem, Trey Mayo, λέει ότι τα συνεργεία της πυροσβεστικής «εγκαταλείπουν» την επιχείρηση κατάσβεσης λόγω του μεγάλου όγκου νιτρικού αμμωνίου στο χώρο.

Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να ρίξουν αρκετό όγκο νερού για να είναι αρκετά σίγουροι ότι θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια έκρηξη. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη.

Το κτίριο έχει καταρρεύσει και η πρόσβαση στη φωτιά που βρίσκεται στο κτίριο είναι περιορισμένη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα