Κορονοϊός: Ουρές στη Γουχάν για τα μαζικά τεστ

Κορονοϊός: Ουρές στη Γουχάν για τα μαζικά τεστ
Ουρές στην Γουχάν Twitter

Οι Κινεζικές Αρχές ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ στον πληθυσμό της Γουχάν, με τους πολίτες να στήνονται σε μεγάλες ουρές. Στόχος τα 11 εκατομμύρια δείγματα.

H πόλη Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας αποτέλεσε το επίκεντρο του κορονοϊού, όμως πλέον η καθημερινότητα προσπαθεί να επιστρέψει σε μία κανονικότητα. Αφού ανακοινώθηκε μικρό κλάστερ νέων κρουσμάτων, οι Αρχές της πόλης αποφάσισαν τα μαζικά τεστ.

Στόχος είναι να γίνουν μέσα σε 10 μέρες τεστ για κορονοϊό σε 11 εκατομμύρια κατοίκους. Η Γουχάν θέλει να εξετάσει κάθε κάτοικο προκειμένου να υπάρχει ένας ξεκάθαρος αριθμός των ασυμπτωματικών κρουσμάτων. Ενδεικτικά σήμερα ανακοινώθηκαν 11 ασυμπτωματικά κρούσματα.

Έμφαση δίνεται σε εκείνους που δεν είχαν κάνει κάποιο τεστ στο παρελθόν και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τον Guardian. Την Τρίτη έγιναν περισσότερα από 2.000 τεστ σε μία περιοχή, όμως οι γιατροί ανέφεραν ότι έμειναν από ετικέτες και αντιδραστήρια, με τις προσπάθειες τους να περιπλέκονται.

Στο Weibo κάνουν την εμφάνισή τους φωτογραφίες με μεγάλες ουρές σε σκηνές, που διεξάγονται τα τεστ. Αρκετές είναι οι μαρτυρίες πολιτών για συνωστισμό σε πολλά σημεία. “Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλο lockdown επειδή ενδιαφέρονται περισσότερο για την οικονομική ανάπτυξη και δεν θα σταματήσουν την παραγωγή. Οι άνθρωποι της Γουχάν δίνουν μεγάλη προσοχή στον ιό” ανέφερε για την πορεία της πανδημίας στο Γαλλικό Πρακτορείο μία κάτοικος.

Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες για ανησυχίες αναφορικά με τα μέτρα υγιεινής: “Τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό είναι άσχημα. Οι άνθρωποι είναι πολύ κοντά και ο εξεταστής χειρίστηκε πολλά δείγματα, αλλά δεν τον είδα να πλένει τα χέρια του” τόνισε μια πολίτης στο AFP.

Στην Γουχάν έχουν γίνει 1.79 εκατομμύρια τεστ από την 1η Απριλίου έως τις 13 Μαΐου, σύμφωνα με το Reuters.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα