Μόσιαλος: Οι κίνδυνοι από το “άνοιγμα” για τους εμβολιασμένους

Μόσιαλος: Οι κίνδυνοι από το “άνοιγμα” για τους εμβολιασμένους
Καφετέρια. Menelaos Michalatos / SOOC

Τους λόγους για τους οποίους θα προτιμούσε η άρση των απαγορεύσεων για τους εμβολιασμένους να γίνει ένα μήνα αργότερα εξήγησε ο Ηλίας Μόσιαλος τονίζοντας παράλληλα οτι ο ιός θα μείνει κοντά μας για πολλά χρόνια.

Για τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους, αλλά και για την πιθανότητα να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας στη χώρα, έκανε λόγο το βράδυ της Κυριακής ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην άρση των απαγορεύσεων για τους εμβολιασμένους, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε το συγκεκριμένο μέτρο είχε γίνει ένα μήνα αργότερα, ώστε να έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

“Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει έναν μήνα αργότερα, ώστε να έχει γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Έτσι θα περιρορίζαμε ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο”, είπε.

Ο καθηγητής, μιλώντας για τα νέα μέτρα, τόνισε πως “η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να κολλήσουν. Επίσης, έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους που θα είναι δίπλα τους”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως “το πρόβλημα είναι αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και είναι ασυμπτωματικός και μεταφέρει τον ιό στο σπίτι του, που υπάρχουν ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι. Περίπου 600.000 άτομα στη χώρα μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας στη χώρα, ο Ηλίας Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως “με την παραλλαγή Δέλτα δεν θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα