ΗΠΑ: Δικαστήριο αποφάσισε την κατάσχεση δύο αεροσκαφών του Αμπράμοβιτς

ΗΠΑ: Δικαστήριο αποφάσισε την κατάσχεση δύο αεροσκαφών του Αμπράμοβιτς
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς AP

Δύο αεροσκάφη αμερικανικής προέλευσης του Ρώσου ολιγάρχη, Ρομάν Αμπάμοβιτς που φέρονται να ταξίδεψαν τον Μάρτιο στη Ρωσία, αναμένεται να κατασχεθούν από τις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν σήμερα Δευτέρα τον Ρώσο επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς ότι εξήγαγε δύο αμερικανικής προέλευσης αεροπλάνα στη Ρωσία χωρίς την σχετική άδεια, που απαιτείται λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη υπέγραψε τη Δευτέρα ένταλμα που επιτρέπει την κατάσχεση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δύο αεροσκαφών που ανήκουν στον Ρώσο ολιγάρχη.

Η προσπάθεια κατάσχεσης είναι η τελευταία από μια σειρά κυρώσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους.

Τα τζετ που συνδέονται με τον Αμπράμοβιτς, ο οποίος θεωρείται, όπως αναφέρει το CNBC, κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ένα Boeing 787-8 Dreamliner και ένα Gulfstream G650ER, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι και τα δύο αεροπλάνα πέταξαν τον Μάρτιο στη Ρωσία, κατά παράβαση των περιορισμών στις εξαγωγές που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Το Boeing, το οποίο σύμφωνα με δικαστικά αρχεία αξίζει 350 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ το Gulfstream, σύμφωνα με τα ίδια αρχεία βρίσκεται στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα