Βρετανία: Στη Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση για τα κορονοπάρτι

Βρετανία: Στη Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση για τα κορονοπάρτι
Ο Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ AP Photo/Frank Augstein

Στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον η αναφορά της Σου Γκρέι για τα κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lovkdown. Δήλωση του πρωθυπουργού το απόγευμα.

Στη Ντάουνινγκ Στριτ και τα χέρια του Μπόρις Τζόνσον κατέφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας η έκθεση της Σου Γκρέι (η οποία ανέλαβε την “καυτή πατάτα” της έρευνας) σχετικά με τα κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω lockdown.

Η αναφορά, η άφιξη της οποίας έγινε πριν από την αναμενόμενη δημόσια κυκλοφορία της, ερευνά τις συγκεντρώσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια των περιορισμών για τον κορονοϊό, μία υπόθεση που έχει δημιουργήσει μεγάλους τριγμούς το τελευταίο διάστημα στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τι περιλαμβάνει η έκθεση της Σου Γκρέι, τη στιγμή πάντως που η αντιπολίτευση ζητά τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων της.

Εκπρόσωπος του Γραφείου του Υπουργικού Συμβουλίου δήλωσε: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Σου Γκρέι παρείχε ενημέρωση για τις έρευνές της στον πρωθυπουργό”.

Δήλωση Τζόνσον το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα προβεί σε δήλωση ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων στις 15.30 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδος)

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι «τα ευρήματα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα gov.uk, θα είναι διαθέσιμα στην βιβλιοθήκη της Βουλής των Κοινοτήτων από το απόγευμα και ο πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση στην Βουλή των Κοινοτήτων, όταν οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν και να αξιολογήσουν τα ευρήματα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα