Βόρεια Κορέα: Πώς φαίνονται οι πυραυλικές δοκιμές από το διάστημα

Βόρεια Κορέα: Πώς φαίνονται οι πυραυλικές δοκιμές από το διάστημα
Πυραυλικές δοκιμές Βόρειας Κορέας AP

Δόθηκαν στην δημοσιότητα σπάνιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διάστημα, από την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την εκτόξευση πυραύλων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Οι ασυνήθιστες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το διάστημα δείχνουν τμήματα της κορεατικής χερσονήσου και τις γύρω περιοχές. Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι είχε δοκιμάσει έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς Hwasong-12.

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα ότι χθες Κυριακή εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλό της από το 2017, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την έβδομη πυραυλική δοκιμή σε διάστημα ενός μήνα, εγείροντας ανησυχίες ότι ενδέχεται να επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.

“Μια εκτόξευση εκτίμησης του βαλλιστικού πυραύλου εδάφους – εδάφους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς Hwasong- 12 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή”, η οποία “επιβεβαίωσε την ακρίβεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα” του πυραύλου, που βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πυραυλικές δοκιμές Βόρειας Κορέας AP

Με αυτή την τελευταία δοκιμή η Πιονγιάνγκ έχει κάνει μέσα στον Ιανουάριο τις περισσότερες σε αριθμό δοκιμές στο πυραυλικό της πρόγραμμα, το οποίο αναλυτές σημειώνουν ότι επεκτείνει και αναπτύσσει νέες δυνατότητες παρά τις αυστηρές κυρώσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύουν στην χώρα τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

Η προηγούμενη φορά που η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει τόσους πολλούς πυραύλους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν το 2019, μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ- Ουν και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, η Βόρεια Κορέα ακολουθεί “αντίστοιχη οδό”με αυτή του 2017, όταν είχε οξυνθεί ιδιαίτερα η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγκγιάνγκ “βρίσκεται κοντά στο να σπάσει το μορατόριουμ” που έχει επιβάλει η ίδια στις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, εκτίμησε χθες Κυριακή ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε- ιν.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την ίδια ανησυχία. “Δεν πρόκειται μόνο για τα όσα έκαναν χθες, αλλά για το γεγονός ότι αυτό αποτελεί συνέχεια ενός αρκετά σημαντικού αριθμού δοκιμών αυτό τον μήνα”, εκτίμησε.

“Προφανώς δεν επιθυμούμε να δούμε νέες δοκιμές και έχουμε ζητήσει από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας να απέχει από νέες δοκιμές”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα