Ο Gregg είχε 1% πιθανότητες να νικήσει τον κορονοϊό και το έκανε

Ο Gregg είχε 1% πιθανότητες να νικήσει τον κορονοϊό και το έκανε
Ο Gregg είναι ο άνθρωπος που νίκησε τις πιθανότητες Facebook

Ένας 54χρονος στην Ιταλία, πάλεψε για δύο μήνες με τον κορονοϊό, έμεινε 31 ημέρες στην εντατική και τελικά βγήκε ζωντανός.

Όταν ο 54χρονος Gregg Garfield επισκέφθηκε την Ιταλία τον Φεβρουάριο, για ένα ταξίδι σκι με την παρέα του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί οτι θα γινόταν ο πρώτος ασθενής με κορονοϊό του νοσοκομείου “Providence Saint Joseph Hospital’s”, αλλά ούτε και πως θα πάλευε επί δύο μήνες για τη ζωή του.

Αυτός και η παρέα του εξετάσθηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Τέσσερις εισήχθησαν στο νοσοκομείο ενώ σε τρεις χορηγήθηκε οξυγόνο. Όμως η περίπτωση του Garfield ήταν ακόμα πιο σοβαρή. Παρά την καλή φυσική του κατάσταση, κατέληξε να τροφοδοτείται με οξυγόνο από τον αναπνευστήρα για 31 μέρες. Οι πιθανότητες που του έδιναν να βγει νικητής ήταν μόλις 1%.

“Η κατάστασή του δεν ήταν και τόσο άσχημη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο”, αναφέρει ο Dr Daniel Dea στο KABC-TV. “Σε λιγότερο από 48 ώρες δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει. Του παρείχαμε τη μέγιστη ποσότητα”.

Η αδερφή του Garfield μοιράστηκε μερικές λεπτομέρειες από το τρομαχτικό του ταξίδι στη σελίδα GoFundMe, όπου και οργάνωσαν έναν έρανο για την υποστήριξη του. “Στις 5 Μαρτίου του 2020 ο Gregg εισήχθη στο νοσοκομείο. Ήταν ο πρώτος ασθενής με Covid-19 ή αλλιώς ο “Ασθενής 0”, όπως τον αποκαλούσαν. Δύο ημέρες αργότερα και μετά από αρκετά φάρμακα, διασωληνώθηκε. Έτσι κι έμεινε για 31 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, έχασε πολλά κιλά, ενώ τα νεφρά του δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν.

Η πίεση του αίματος έπεφτε κατακόρυφα, ενώ χρειάζονταν φάρμακα για να κυκλοφορεί σωστά και να “τροφοδοτεί” τον οργανισμό, ώστε να επιβιώσει. Υπέφερε από πυρετό και συχνά τον κάλυπταν με πάγο. Οι πνεύμονές του παρέδωσαν τα “όπλα” τέσσερις φορές. Παράλληλα λόγω του νοσοκομειακού περιβάλλοντος, ο οργανισμός του επιβαρύνθηκε περαιτέρω από μολύνσεις. Ο Garfield σύμφωνα με τις διαγνώσεις των γιατρών είχε 1% πιθανότητες να επιβιώσει“.

Όμως ίσως τελικά οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια. Την Παρασκευή 8 Μαϊου και μετά από περισσότερους από δύο μήνες στο νοσοκομείο, ο Gregg νίκησε τις πιθανότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα