Διάγγελμα Νετανιάχου: Μην με ρίξετε

Διάγγελμα Νετανιάχου: Μην με ρίξετε
O Mπέντζαμιν Νετανιάχου AP

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάνει απέλπιδες προσπάθειες να μείνει στην Πρωθυπουργία του Ισραήλ.

Τα ρέστα του για να μείνει λίγο ακόμη στην εξουσία παίζει στο Ισραήλ ο Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Κυριακή, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, ο οποίος μετά την παραίτηση του Υπουργού Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν έχει μείνει με πλειοψηφία μόλις μίας έδρας στη Βουλή, κάλεσε τους κυβερνητικούς του εταίρους να δείξουν υπευθυνότητα.

“Μίλησα με όλους τους επικεφαλής του συνασπισμού και τους είπα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να δείξουμε υπευθυνότητα. Δεν πρέπει λοιπόν να καταρρεύσει η κυβέρνηση, ειδικά όχι τώρα που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ασφαλείας” τόνισε ο Νετανιάχου.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, που βλέπει τη δημοτικότητά του να “γκρεμίζεται” λόγω των χειρισμών του στο παλαιστινιακό και ιδιαίτερα στο θέμα της Γάζας, είπε ακόμη ότι “η ασφάλεια του κράτους είναι πάνω από την πολιτική. Εχω συγκεκριμένο σχέδιο και ξέρω τι και πότε πρέπει να το κάνω” προαναγγέλνοντας ουσιαστικά νέες επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη.

Πριν το τηλεοπτικό του διάγγελμα πάντως ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Μόσχε Καχλόν, που προέρχεται από άλλο κόμμα. Ο Καχλόν πρότεινε στον Πρωθυπουργό του άμεση προσφυγή στις κάλπες, άποψη όμως που δεν βρίσκει σύμφωνο τον Νετανιάχου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα