Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες
Κακοκαιρία. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χιονοπτώσεις. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται μέχρι την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. Η κακοκαιρία αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χιονοπτώσεις – κυρίως στα ορεινά.

Καιρός Κυριακή 24/1

Σήμερα, Κυριακή 24/1, στη γενική πρόβλεψη του καιρού προβλέπονται  στα δυτικά βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, οι οποίες από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Καιρός Δευτέρα 25/1

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός φέρνει βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη εξασθένηση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, όμως από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας, όπου νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Καιρός Τρίτη 26/1

Την Τρίτη θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στα δυτικά, με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά– ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Καιρός Τετάρτη 27/1

Την Τετάρτη ο καιρός θα έχει στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα βόρεια ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Δείτε την συνολική εικόνα του καιρού στο βίντεο που ακολουθεί.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα