Lady Gaga, Drake και Madonna στα “χέρια” hackers

Lady Gaga, Drake και Madonna στα “χέρια” hackers
Lady Gaga Youtube

Μια δικηγορική εταιρεία που χρησιμοποιείται από γνωστούς αστέρες του Hollywood, συμπεριλαμβανομένων των Rod Stewart, Lil Nas X και Robert De Niro, έχει παραβιαστεί από hackers.

H νομική εταιρεία της Νέας Υόρκης, Grubman Shire Meiselas & Sacks παραβιάστηκε από hackers, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν προσωπικά δεδομένα αρκετών διάσημων του Hollywood.

Σύμφωνα με το bbc.com, η δικηγορική εταιρεία σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το περιστατικό είπε χαρακτηριστικά:

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε πέσει θύματα από επίθεση στον κυβερνοχώρο. Έχουμε ενημερώσει τους πελάτες και το προσωπικό μας. Έχουμε προσλάβει άτομα που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα και εργαζόμαστε εντατικά για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. “

Ο ιστιότοπος της εταιρείας εμφανίζει μόνο ένα λογότυπο, αλλά τα ιστορικά αρχεία του ιστιότοπου δείχνουν μια λίστα πελατών με περισσότερα από 200 άτομα και εταιρείες υψηλού προφίλ.

Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα είναι οι μουσικοί : Elton John, Barbra Streisand, Barry Manilow, Rod Stewart, Lady Gaga, Lil Nas X, The Weekend, Madonna, U2 και Drake.

Άλλοι γνωστοί πελάτες είναι οι : Andrew Lloyd Webber, Priyanka Chopra, Robert De Niro, Sofia Vergara, Activision, Inc, Sony Corp, LeBron James και Mike Tyson.

Οι hackers ισχυρίζονται ότι έχουν 756 gigabytes δεδομένων των διασήμων, συμπεριλαμβανόμενων συμβολαίων και προσωπικών email. Έχει κυκλοφορήσει μάλιστα στιγμιότυπο που φαίνεται να είναι μια σύμβαση της Madonna για την οποία οι εγκληματίες απαιτούν πληρωμή. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο ποσό απαιτούν οι hackers και αν η δικηγορική εταιρεία διαπραγματεύεται μαζί τους.

Οι hackers γνωστοί ως REvil ή Sodinokibi είχαν χτυπήσει στο παρελθόν την εταιρεία συναλλάγματος Travelex με το κακόβουλο λογισμικό ransomware τον Ιανουάριο.

Το Ransomware είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Πρόκειται για ένα κακόβουλο τύπο λογισμικού που κρυπτογραφεί προσωπικά δεδομένα ενός θύματος και απειλεί να τα δημοσιοποιήσει μέχρι να δοθούν λύτρα από το θύμα (συνήθως σε μη-ανιχνεύσιμο κρυπτονόμισμα Bitcoin).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα