Ερντογάν σε Κιλιντσάρογλου: “Υποστηρίζεις την Ελλάδα και τους συμμάχους της”

Ερντογάν σε Κιλιντσάρογλου: “Υποστηρίζεις την Ελλάδα και τους συμμάχους της”
ΑP

Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου μπήκε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, με φόντο την πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Σε νέες δηλώσεις εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στα περίχωρα της Άγκυρας, ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στον επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και τον κατηγόρησε ότι δεν υποστηρίζει τη χώρα του όσον αφορά στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

“Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους” είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται οτι ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, επικεφαλής των Κεμαλιστών, που φιλοδοξούν να πάρουν την εξουσία στις προεδρικές εκλογές του 2023 και να κυβερνήσουν την Τουρκία μετά από 20 και πλέον χρόνια ερντογανικής κυριαρχίας, μίλησε για “υπό κατάληψη” νησιά και είπε ότι θα στηρίξει τον Ερντογάν αν κάνει το παραπάνω βήμα.

Συγκεκριμένα τόνισε: “Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ‘μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν’. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα