Το “σούσι” που μπορεί να ρουφήξει το αίμα μας

Το “σούσι” που μπορεί να ρουφήξει το αίμα μας
Aυτό που βλέπετε στη φωτογραφία μοιάζει με σούσι (με σολομό). Δεν είναι. Πρόκειται για παρασιτικό οργανισμό που βρέθηκε στην Ιαπωνία. Και δεν είναι όσο γλυκό φαίνεται. Twitter

Ψαράδες βρήκαν στη βορειότερη ακτή της Ιαπωνίας οργανισμό που μοιάζει με σούσι (νιγκίρι με σολομό), αλλά είναι παρασιτικός οργανισμός που τρέφεται από άλλα ζώα.

Ένα αξιολάτρευτο, παράσιτο της θάλασσας που μπορεί να ρουφήξει το αίμα σας ανακαλύφθηκε στη βορειότερη ακτή της Ιαπωνίας και έγινε ο σούπερ σταρ ενυδρείου Fukushima. To ισόποδο θυμίζει πολύ έντονα το σούσι με σολομό. Για την ακρίβεια, νιγκίρι. Θα ήταν ωστόσο, χρήσιμο αν το δείτε μπροστά σας, να μην κάνετε το λάθος να το πιάσετε και να το φάτε.

Τα ισόποδα είναι αρθρόποδα (καρκινοειδή) που ζουν στη θάλασσα. Υπάρχουν περισσότερα από 10.000 είδη σε όλον τον κόσμο. Τα περισσότερα είδη έχουν γκρι χρώμα, επτά ζεύγη ποδιών και πέντε ζεύγη αναπνευστικών οπών στην κοιλιά, ενώ τρέφονται με νεκρά-σάπια φυτά και ζώα. Το συγκεκριμένο (Rocinela) φτιάχνει το “σπίτι” του στις πλάτες και τα εσωτερικά όργανα άλλων θαλάσσιων πλασμάτων. Το διαφορετικό χρώμα εκτιμάται πως οφείλεται στο γεγονός ότι έφαγε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα, από το ζώο στο οποίο ζούσε. Ο υπάλληλος του ενυδρείου, Μάι Χιμπίνο δήλωσε στο Vice ότι “επειδή πρόκειται για παρασιτικό οργανισμό, πιστεύουμε ότι το χρώμα του ψαριού από το οποίο ταϊζόταν μεταφέρθηκε στο ισόποδο”. Όπως πρόσθεσε, δυστυχώς δεν γνωρίζουν για ποιο ψάρι επρόκειτο και του έδωσε αυτό το διαφορετικό χρώμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα