Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα της απολογίας της Έφης Καρακαντζούλα

Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα της απολογίας της Έφης Καρακαντζούλα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσέρχεται στο δικαστήριο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο κλήτευσης δύο ακόμη μαρτύρων που συνδέονταν φιλικά με την κατηγορουμένη. Ο ένας φέρεται να είχε δεχτεί 14 κλήσεις από εκείνη

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τη εξέλιξη της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Το αίτημα προκειμένου να κλητευθούν ως μάρτυρες δύο πρόσωπα, που κατά την πολιτική αγωγή εμπλέκονται στην επίθεση, μπορεί να κατατέθηκε και εγγράφως, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ποιές θα είναι οι επίμενες κινήσεις του δικαστηρίου.

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από την αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας, όταν ήρθε σε γνώση του το αίτημα. «Το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν αποκλείεται να υπάρξει εισαγγελική πρόταση γύρω από το φλέγον ερώτημα των δύο προσώπων. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που συνδέονταν φιλικά με την κατηγορουμένη. Μάλιστα, ο 36χρονος άνδρας φέρεται να είχε δεχτεί 14 κλήσεις από την κατηγορούμενη μετά την επίθεση και αρκετά μηνύματα πριν από αυτή. «Έλα ρε … Έφη εδώ! Θέλω να βρεθούμε νωρίτερα καθότι θέλω να μου βρεις κάτι που δεν μπορώ να πάω εγώ να το πάρω», φέρεται να έγραφε σε μήνυμά της προς εκείνον η 36χρονη κατηγορούμενη.

Αυτά τα στοιχεία επικαλείται η πολιτική αγωγή, καταλήγοντας ότι από τη στιγμή που εμφανίζεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας. «Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα, όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει» υποστήριξε ο εκ των δικηγόρων της Ιωάννας, Απ. Λύτρας.

Η απολογία

Παράλληλα κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, τέταρτη κατά σειρά, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να εξεταστούν και οι τελευταίοι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ θα ακολουθήσουν οι ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας αλλά και η εξέταση των μαρτύρων που έχει προτείνει η πολιτική αγωγή και η υπεράσπιση.

Τίποτα δεν αποκλείει πάντως, το ενδεχόμενο το δικαστήριο να προχωρήσει στην απολογία της Έφης Καρακαντζούλα, εφόσον υπάρχει επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωσης της δίχως να διασπάται το ενιαίο της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα