Ντάλας: Άνδρας κατέστρεψε αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς σε μουσείο “γιατί θύμωσε με την κοπέλα του”

Ντάλας: Άνδρας κατέστρεψε αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς σε μουσείο “γιατί θύμωσε με την κοπέλα του”
Μουσείο Τέχνης του Ντάλας The Dallas museum of art

Ζημιές αξίας 5 εκατ. δολαρίων προκάλεσε ένας 21χρονος που εισέβαλε στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας, το βράδυ της Τετάρτης. Στην συνέχεια συνελήφθη και ομολόγησε, λέγοντας πως "ήταν θυμωμένος με το κορίτσι του".

Ένας 21χρονος άνδρας εισέβαλε στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας και κατέστρεψε ελληνικές αρχαιότητες, προκαλώντας ζημιές αξίας 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή όπως είπε στην Αστυνομία “θύμωσε με την κοπέλα του”.

Σύμφωνα με το skynews, ο Brian Hernandez, 21 ετών, εθεάθη στις κάμερες ασφαλείας, έξω από το Μουσείο Τέχνης του Ντάλας γύρω στις 21:40 το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν μπει μέσα στο μουσείο, καταστρέφοντας πολύτιμα αντικείμενα.

Η αστυνομία δήλωσε πως χρησιμοποίησε μία μεταλλική καρέκλα, έσπασε τις γυάλινες προθήκες και σε κατάσταση εκτός εαυτού, κατέστρεψε, προτού συλληφθεί, αρχαία ελληνικά αντικείμενα, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 5 εκατ. δολάρια.

Ο 21χρονος, όπως αποκάλυψαν οι αρχές, κατηγορείται για βλάβες αξίας ίσης με 300.000 δολάρια, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση από πέντε έτη, έως ισόβια.

Ο άνδρας συνέτριψε έναν ελληνικό αμφορέα του 6ου αι.π.Χ. και ένα ελληνικό αγγείο που χρονολογείται από το 450 π.Χ., ενώ έσπασε ένα δοχείο του 6ου αι. π.χ. αξίας 100.000 δολαρίων και μία κεραμική φιάλη με ομοίωμα Caddo αξίας περίπου 10.000 δολαρίων.

Οι κάμερες κλειστού κυκλώμτας τον απαθανάτισαν επίσης να σπάει ένα φορητό υπολογιστή, ένα τηλέφωνο, μια οθόνη, δύο ξύλινες πινακίδες και τέσσερις προθήκες από πλεξιγκλάς.

Οι άνδρες ασφαλείας του κτιρίου συνέλαβαν στην συνέχεια τον άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν άοπλος. Ο ίδιος ομολόγησε, όταν τον ρώτησαν τον λόγο που το έκανε, πως “ήταν θυμωμένος με το κορίτσι του”. Η εγγύηση του ορίστηκε στα 100.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα