Καιρός: Έντονα φαινόμενα το Σάββατο και ισχυροί άνεμοι

Καιρός: Έντονα φαινόμενα το Σάββατο και ισχυροί άνεμοι
Συννεφιασμένος καιρός Eurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ. Πιθανόν στο Βόρειο Αιγαίο και 8-9 μποφόρ

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμήστα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 16 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 23/1/2006 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε Θράκη και νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το βράδυ πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Κεντρικής Ελλάδας. Το 2009 σημειώθηκαν ισχυρές βροχές στη Δυτική Μακεδονία, ενώ το 2013 είχαμε ισχυρή χαλαζόπτωση στην Πρέβεζα.Το 2016 σημειώθηκε Χιονόστρωση στα πεδινά της Σκιάθου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα