Φωτιά στην Κερατέα: Υπό μερικό έλεγχο – Παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στην Κερατέα: Υπό μερικό έλεγχο – Παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις
Πυρκαγιά στην Κερατέα . Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής μετά από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ρουμουντί του δήμου Λαυρεωτικής. Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η Φωτιά στο Ρουμουντί Κερατέας.  Παραμένουν ωστόσο στην περιοχή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στην Κερατέα και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Ρουμουντί του Δήμου Λαυρεωτικής.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν και εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς και συγκεκριμένα 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού. ΟΙ φλόγες έκαψαν δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση (ξερά χόρτα και θάμνους), σε οικισμούς μάλιστα όπου υπάρχουν και διάσπαρτα σπίτια, χωρίς όμως να απειληθούν.

Για προληπτικούς λόγους ζητήθηκε από τους κατοίκους με σπίτια πιο κοντά στον οικισμό να φύγουν ενώ η φωτιά κατευθύνθηκε προς το βουνό.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα οικόπεδο μέσα στον οικισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα