Το Τσερνόμπιλ στην Πειραιώς μέσω Ισλανδίας

Το Τσερνόμπιλ στην Πειραιώς μέσω Ισλανδίας

Οι δυο πολυαναμενόμενες συναυλίες της Χίλντουρ Γκουδναντότιρ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θα ξεκινήσουν μια ώρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ήδη από την στιγμή που ανακοινώθηκε το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένα από highlight της διοργάνωσης ήταν αναμφισβήτητα οι δυο εμφανίσεις της Χίλντουρ Γκουδναντότιρ στην Πειραιώς 260 στις 9 και 10 Οκτωβρίου. Οι ιδιοσυγκρασιακές συναυλίες της ονομαστής Ισλανδής συνθέτριας και τσελίστριας είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23:00, επιτείνοντας έτσι την ατμοσφαιρικότητα της εκδήλωσης. Όπως, όμως, μόλις ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές η ώρα έναρξης των συναυλιών μετατέθηκε μια ώρα νωρίτερα: θα ξεκινήσουν, λοιπόν, στις 22:00.

Συνοδευόμενη από τον Σαμ Σλέιτερ, τον Άγγλο συνθέτη, παραγωγό, σύντροφο, και πατέρα του παιδιού της, αλλά και από τον διάσημο 69χρονο τεχνικό ήχου, Κρις Ουότσον, ο οποίος ειδικεύεται στην ηχοληψία φυσικού ήχου για φυσιοδιφικά ντοκιμαντέρ, η Γκουδναντότιρ θα παρουσιάσει στην Αθήνα την βραβευμένη με Γκράμι μουσική που συνέθεσε για την διακεκριμένη εξαιρετική μίνι σειρά του ΗΒΟ «Τσερνόμπιλ». Για όσους δεν την έχουν δει, η σειρά πραγματεύεται αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος της: την μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία στο ομότιτλο σοβιετικό εργοστάσιο της Ουκρανίας τον Απρίλιο του 1986.

Υπενθυμίζεται, ότι η 39χρονη Ισλανδή μουσικός απέσπασε βραβεία Όσκαρ, BAFTA και Χρυσής Σφαίρας το 2020 για το εκπληκτικό σάουντρακ που συνέθεσε για την πολυβραβευμένη ταινία «Τζόκερ» του Τοντ Φίλιπς.

Πληροφορίες

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Οκτωβρίου, «Chernobyl Live», Χώρος Η της Πειραιώς 260, στις 22:00. Φωνή Χίλντουρ Γκουδναντότιρ/ Ηλεκτρονικά Κρις Ουότσον, Σαμ Σλέιτερ/ Φωτισμοί Τερέζα Μπάουμγκάρτνερ/ Διάχυση ήχου Φραντσέσκο Ντοναντέλο. Εισιτήρια 40, 30 20€, μειωμένο 24, 16 και 5€.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα