Μίνι lockdown σε Σέρρες και Καρδίτσα

Μίνι lockdown σε Σέρρες και Καρδίτσα
Κλειστή επιχείρηση εστίασης λόγω lockdown Shutterstock

Περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για τις 2 αυτές περιοχές οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο εντάσσονται και 2 ακόμη περιοχές, οι Σέρρες και η Καρδίτσα οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, μετά την σημερινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορονοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σαν ένα μινι Lockdown όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού το αργότερο την Παρασκευή τα οποία θα ισχύσουν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη ανακοίνωση και η επικύρωση της συγκεκριμένης εξέλιξης θα γίνει αύριο και θα περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη. Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί και παράταση μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες που είναι ήδη στο κόκκινο δηλαδή των περιφερειών Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα