Αγγλία: Θύμα φρικτών βασανιστηρίων πέτυχε την καταδίκη όλων των θυτών

Αγγλία: Θύμα φρικτών βασανιστηρίων πέτυχε την καταδίκη όλων των θυτών
O Καμίλ Λέζλακ ήταν μεταξύ μελών συμμορίας που απήγαγε, βασάνισε και βίασε έναν 27χρονο άνδρα το 2015. Δεν είχε καταδικαστεί ωστόσο, στην πρώτη δίκη. Καταδικάστηκε την Τρίτη 26/5 του 2021, αφού το θύμα τον κυνήγησε για έξι χρόνια. Merseyside Police

Ένας 27χρονος άνδρας που έπεσε θύμα απαγωγής, βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης -μεταξύ άλλων- το 2015, κυνήγησε τη δικαίωση του για έξι χρόνια.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2015 ένας άνδρας, ονόματι Ντάνιελ Μιζιόλεκ χτύπησε έναν 27χρονο, με μπαστούνι του μπέιζμπολ, στην περιοχή Μπουτλ του Μέρσεϊσαϊντ. Αφότου το θύμα έχασε τις αισθήσεις του, ο θύτης το έβαλε σε ένα ταξί και τον πήγε σπίτι του στο Νέθερτον. Τον κράτησε εκεί για μέρες, κλειδωμένο σε ένα μικρό ντουλάπι αποθήκευσης τροφίμων, δεμένο στους αστραγάλους και τους καρπούς.

O Ντάνιελ Μιζιόλεκ. Merseyside Police

 

Όπως ακούστηκε κατά την κατάθεση του θύματος στο δικαστήριο, όταν έφτασαν στο σπίτι του Μιζιόλεκ εκείνος του είπε “δεν θα σου κάνω κακό, αλλά θα μείνεις εδώ -κλειδωμένος σε ένα ντουλάπι αποθήκευσης τροφίμων- έως τη Δευτέρα και θα σε ταΐζω μια φορά τη μέρα”. Μετά τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, σχολιάζοντας “αυτή θα είναι η τιμωρία σου” και μετά τον υποχρέωσε να βγάλει όλα του τα ρούχα. Τι είχε κάνει ο 27χρονος; Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ανήλικης φίλης του, ονόματι Νταγκμάρα Ζάρι είχε στην κατοχή του φωτογραφίες της που την προσέβαλαν.

Η Νταγκμάρα Ζάρι. Merseyside Police

 

Στις εννέα ώρες της ομηρίας, ο Μιζιόλεκ μαζί με έναν φίλο του, ονόματι Καμίλ Λέζλακ κακοποίησαν σεξουαλικά ουκ ολίγες φορές το θύμα και το υπέβαλαν σε σειρά βάρβαρων πράξεων -για παράδειγμα ουρούσαν πάνω του, έβαζαν διάφορα αντικείμενα στον πρωκτό του-, ενώ τον απειλούσαν με μαχαίρι.

Δια της βίας το ανάγκασαν και να ομολογήσει πως είναι παιδόφιλος, προκειμένου να τον αφήσουν να φύγει. Mέρος των βασανιστηρίων κατεγράφη από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου της αρραβωνιαστικιάς του Μιζιόλεκ. Το υλικό ήταν διάρκειας 90 λεπτών και βρέθηκε αποθηκευμένο στο smartphone της Άννα Μπάζακ, κατά την έρευνα που έγινε μετά τη σύλληψη της.

Ο 27χρονος απέδρασε, όταν εγκατέλειψαν όλοι το διαμέρισμα. Κλώτσησε την πόρτα του ντουλαπιού, ντύθηκε και πήδηξε από το παράθυρο. Πήγε κατ ευθείαν στην αστυνομία, για να καταγγείλει όσα του είχαν κάνει. Διατάχθηκε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων και πλήθος κατηγοριών, μεταξύ των οποίων ήταν η απαγωγή και η σεξουαλική κακοποίηση.

Η Άννα Μπάζακ. Merseyside Police

 

Το 2016 καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι. Ο Μιζιόλεκ σε ισόβια (για απαγωγή, παράνομη κράτηση, βιασμό, πρόκληση σωματικής βλάβης, ληστεία και σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση). Θα περάσει τουλάχιστον εννέα χρόνια στη φυλακή. Η Ζάρι θα περάσει τουλάχιστον 15 μήνες, σε σωφρονιστικό ίδρυμα για ανηλίκους (ως ένοχη για απαγωγή) και η Μπάζακ 12 χρόνια σε φυλακή γυναικών -ως ένοχη για απαγωγή και δυο κατηγορίες σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συγκατάθεση.

Ο Καμίλ Λέζλακ. Merseyside Police

 

Ο Λέζλακ είχε γλιτώσει, με το θύμα να μην παραιτείται του δικαιώματος του για την τιμωρία όλων των βασανιστών του και να κρατά ενεργές τις νομικές διαδικασίες έως την Τρίτη 25/5 του 2021, όταν καταδικάστηκε και ο τέταρτος του gang rape -σε 18 χρόνια φυλάκισης για σειρά αδικημάτων- από το δικαστήριο του Λίβερπουλ. Την είδηση μετέδωσε η Liverpool Echo.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο αρχιφύλακας Τζέιμι Ντιν δήλωσε πως “το θάρρος του θύματος κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν έκαναν πραγματικότητα την καταδίκη και των τεσσάρων βασανιστών του. Ελπίζω οι αποφάσεις του δικαστηρίου να του έδωσαν λίγη παρηγοριά, όπως προσπαθούσε να διαχειριστεί ό,τι του συνέβη. Ο βιασμός είναι προσωπικό έγκλημα και πολλά θύματα δίνουν μεγάλο αγώνα για να συμβιβαστούν με αυτό που τους συνέβη, το οποίο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ελπίζω πως η τεράστια γενναιότητα που επέδειξε θα ενθαρρύνει και άλλα θύματα να κάνουν καταγγελίες και να πιστέψουν πως εμείς θα κάνουμε το σωστό, όπως και ότι θα τα στηρίξουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα