Φάουτσι: Αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το εργαστήριο της Ουχάν

Φάουτσι: Αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το εργαστήριο της Ουχάν
Ο Δρ Άντονι Φάουτσι AP

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι παραδέχτηκε δημόσια πως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ χρηματοδότησε με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν.

Σε μία αποκάλυψη που έχει ήδη γίνει πόλος έλξης σχολίων και αναταράξεων σε διεθνές επίπεδο προχώρησε ο Αμερικανός επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα υγείας, παραδέχτηκε σε Αμερικανούς νομοθέτες πως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) των ΗΠΑ χρηματοδότησε με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, ώστε να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο.

O Δρ. Φάουτσι δέχτηκε ερώτηση για το αν τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID, που διερευνά και καθορίζει μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, διοχετεύθηκαν στην “EcoHealth Alliance”, που εν συνεχεία πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για να ερευνήσει τον κίνδυνο της μόλυνσης των ανθρώπων από τον κορονοϊό των νυχτερίδων.

Ο ίδιος απάντησε: “Θα ήταν σχεδόν παράβαση καθήκοντος εάν δεν το μελετούσαμε και ο μόνος τρόπος να διεξαγάγεις τέτοιες έρευνες είναι πας στην πηγή των γεγονότων” δήλωσε και πρόσθεσε “Δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο Fairfax της Βιρτζίνια, για να μάθεις που μπορεί να σε οδηγήσει η επαφή ζώου- ανθρώπου”. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι ο σκοπός της έρευνας ήταν η διαχείριση του κορονοϊού για κάθε άλλο σκοπό.

Τρομάξαμε πολύ με τον SARS-CoV-1, το 2002-2003, όπου αυτός ο συγκεκριμένος ιός μεταδόθηκε αναμφίβολα από νυχτερίδα σε ενδιάμεσο ξενιστή, πυροδοτώντας μια επιδημία και πανδημία που κατέληξε σε 8.000 κρούσματα και κοντά στους 800 θανάτους. Θα ήταν σχεδόν παράλειψη των καθηκόντων μας αν δεν το μελετούσαμε αυτό, και ο μόνος τρόπος για να μελετήσεις αυτά τα πράγματα είναι να πας εκεί που γίνεται η δράση”, συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί πάντως, ότι εκπρόσωπος της EcoHealth δήλωσε ότι η χρηματοδότησή από το NIH έχει παύσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα