Κορονοϊός: Η πλειονότητα των παιδιών που πεθαίνουν στις ΗΠΑ είναι μαύρα ή ισπανόφωνα

Κορονοϊός: Η πλειονότητα των παιδιών που πεθαίνουν στις ΗΠΑ είναι μαύρα ή ισπανόφωνα
Φωτογραφία αρχείου AP

Τι έδειξε η έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ για τα παιδιά - θύματα του κορονοϊού στη χώρα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τον αριθμό των περιπτώσεων κορονοϊού και των θανάτων που προκάλεσε σε ανθρώπους κάτω των 21 ετών που αναφέρθηκαν ως νοσούντες από 12 Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Η νέα έκθεση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ βρήκε περισσότερες από 390.000 περιπτώσεις και 121 θανάτους.

Βρήκαν επίσης μια εκπληκτική φυλετική ανισότητα. Το 78% των παιδιών που πέθαναν ήταν παιδιά χρώματος: το 45% ήταν Ισπανόφωνα, το 29% ήταν Μαύρα και το 4% ήταν Ινδοί ή ιθαγενείς από την Αλάσκα.

“Οι 121 θάνατοι είναι ένα μικρό κλάσμα από τους περισσότερους από 190.000 θανάτους που έχουν αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες”, λέει η Dr. Preeti Malani, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. “Αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, διαδιδόταν ότι τα παιδιά δεν θα πέθαιναν από αυτό”.

Το 75% των παιδιών που πέθαναν είχαν υποκείμενη πάθηση που τα έκανε πιο ευάλωτα σε επιπλοκές από τον κορονοϊό. Τα πιο συχνά υποκείμενα νοσήματα ήταν άσθμα, παχυσαρκία και καρδιακά προβλήματα. Το 70% αυτών που πέθαναν ήταν μεταξύ 10 και 20 ετών. Μόνο το 10% ήταν βρέφη κάτω του ενός έτους.

Ο δυσανάλογος αριθμός θανάτων μη λευκών παιδιών αντικατοπτρίζει τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικής εθνοτικής καταγωγής ενηλίκων, σε σύγκριση με τους λευκούς ενήλικες στις ΗΠΑ. Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 είναι διπλάσιος για τους έγχρωμους κάτω των 65 ετών σε σχέση με τους λευκούς, σύμφωνα με πληροφορίες του Npr.

Οικογένεια επισκέπτεται το μέρος που μετονομάστηκε σε "Black Lives Matter Plaza", την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, στην Ουάσινγκτον. Από αριστερά, οι Melissa Brooks, Jordan Brown, 8, Jazmine Brooks, 9, Shari Moore και Laila Brooks, 14 ετών, κοιτάζουν φωτογραφίες ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την αστυνομία που καλύπτουν ένα φράχτη κοντά στον Λευκό Οίκο. AP


Ενώ η πλειονότητα των παιδικών θανάτων συνέβη μετά την εισαγωγή των παιδιών στο νοσοκομείο, 39 παιδιά πέθαναν στο σπίτι ή στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, γεγονός που προκαλεί πολλές ερωτήσεις, λέει Dr. Preeti Malani.

“Είναι λόγω ασφάλισης υγείας; Ή επειδή οι γονείς τους δεν μπορούσαν να φύγουν από τη δουλειά;”

Η έκθεση Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισημαίνει επίσης ότι “οι ανισότητες στους κοινωνικούς παράγοντες της υγείας είναι καθοριστικές, όπως η συνωστισμένη κατάσταση διαβίωσης, η απουσία ασφάλειας τροφίμων και στέγασης, τα εκπαιδευτικά κενά και οι φυλετικές διακρίσεις”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα