Κώστας Αχ. Καραμανλής: “Στην ψηφοφορία της Πέμπτης κάθε βουλευτής θα πάρει θέση απέναντι στην ιστορία”

Κώστας Αχ. Καραμανλής: “Στην ψηφοφορία της Πέμπτης κάθε βουλευτής θα πάρει θέση απέναντι στην ιστορία”
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, τόνισε ότι "δεν κάνουμε κούρσα εξοπλισμών". Τι είπε για το ενδεχόμενο ονομαστικής ψηφοφορίας.

Στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά και στην ελληνογαλλική συμφωνία αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέδωσε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. «Ο Ερντογάν είναι πιεσμένος και απομονωμένος αυτή τη στιγμή. Η τουρκική οικονομία έχει δομικά ζητήματα και αυτά φαίνεται ότι δεν ξεπερνιούνται. Η νεότερη ιστορία της Τουρκίας δείχνει ότι όταν οι ηγέτες της έχουν εσωτερικά προβλήματα, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών τους», είπε ο κ. Καραμανλής.

Αναφερόμενος στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, σημείωσε ότι έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ μακράς παράδοσης, καθώς «η Ελλάδα και η Γαλλία είναι αδελφά έθνη». Όπως είπε, με αυτή τη συμφωνία η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το κενό στην Ανατολική Μεσόγειο και ενισχύονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. «Δεν κάνουμε κούρσα εξοπλισμών, αλλά εφαρμόζουμε το δόγμα της αποτρεπτικότητας», υπογράμμισε.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λυπηρό σε αυτή την ιστορική συμφωνία να έχει αυτή τη στάση ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ο κάθε βουλευτής θα πάρει θέση απέναντι στην ιστορία», είπε ενώ ερωτηθείς αν θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία, είπε «θα δούμε».

Σημείωσε επίσης: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κομματικές πειθαρχίες και καλώς υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και μερικά ζητήματα πολύ σοβαρά, εθνικά, και εδώ μιλάμε για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και μία  ευρύτερη-στρατηγική αναβάθμιση της χώρας».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με το Πάτρα – Πύργος: «Το έργο ξεκινά στις αρχές του 2022. Πήραμε την προγνωστοποίηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δηλαδή την τελική  έγκριση για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του έργου. Έληξε αυτή η ιστορία. Όλα τα μεγάλα έργα, αυτή η κυβέρνηση τα ξεμπλοκάρει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα