Καιρός: Νέες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της εβδομάδος

Καιρός: Νέες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της εβδομάδος
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/ EUROKINISSI

Τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο και κανονικές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νέες βροχές θα έχουμε από την Τετάρτη και κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα , αλλά με πτώση προς το τέλος της εβδομάδος
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 μποφόρ και από Πέμπτη τοπικά 7 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Κύριο χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο τετραήμερο η επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές Από τα μέσα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει η τάση για πολλές βροχές, κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, εκτός από τη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα νότια σε νότιους τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, από νότιες διευθύνσεις και στα βόρεια από ανατολικές, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές κοντά στα κανονικά επίπεδα και θα κυμαίνεται περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Πέμπτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα