Στις “ράγες” το νέο Πόρτο Καρράς

Στις “ράγες” το νέο Πόρτο Καρράς

Το νέο Πόρτο Καρράς φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Άρχισε ο διεθνής διαγωνισμός για να γίνει το Πόρτο Καρράς κορυφαίος προορισμός της Μεσογείου

Ηδη, κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία, από διάφορα μέρη του κόσμου, με μεγάλη εμπειρία σε υπηρεσίες master-planning, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού καθώς και εξειδίκευση σε μελέτες διαμόρφωσης προορισμών ως mixed-use resorts ανά την υφήλιο, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη γενική διάταξη του νέου ολοκληρωμένου Πόρτο Καρράς.

Το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Belterra Investments, που ξεκίνησε τον κλειστό διαγωνισμό, περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της συνολικής έκτασης 18.000 στρεμμάτων, με πρόβλεψη και διερεύνηση ανάπτυξης Ξενοδοχειακών μονάδων 7*, διαμόρφωσης περιοχής ιδιωτικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, καζίνο, οινοποιείο, μαρίνα και υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και άλλες δραστηριότητες και facilities.

Στόχος να καταστεί το νέο Πόρτο Καρράς, ως κορυφαίος προορισμός της Μεσογείου, με πρόβλεψη λειτουργίας όλο το χρόνο, θέτοντας τη βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη αλλά και την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο του οράματός της.

Το πρώτο στάδιο λήψης των αρχικών προτάσεων Master Plan, ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, με τα επόμενα βήματα να προβλέπουν την ανάθεση συνέχισης των μελετών βάσει της αρχιτεκτονικής καθώς και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων.

Επίσης, η Belterra Investments Ltd., μέσω της επιχειρηματικής της μονάδας «Dimera Hospitality» αναπτύσσει δυναμικά το ποιοτικό της χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από εμβληματικά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα