Δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο ο 30χρονος συλληφθείς

Δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο ο 30χρονος συλληφθείς
κεερφα

Ο 30χρονος συλληφθείς κατηγορείται για τέσσερα πλημμελήματα. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι "ο άνθρωπος εξελίσσεται και ότι το πολιτικό φρόνημα δεν διώκεται".

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θα οδηγηθεί το πρωί ο 30χρόνος ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος των μελών της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιούσαν εκδήλωση στο Νέο Ηράκλειο για την επέτειο ενός έτους από την έκδοση της απόφασης για Χρυσή Αυγή.

Σε βάρος του 30χρονου ασκήθηκε δίωξη για 4 πλημμελήματα και συγκεκριμένα για Διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει στην δικογραφία αναφορά για ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Ο συνήγορος Χαράλαμπος Κατσιβάρδας δήλωσε σχετικά ότι ο εντολέας του «ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μια συμπλοκή διότι βρέθηκε όλως τυχαίως στην πλατεία Νέου Ηρακλείου με αποτέλεσμα επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών. Μόλις προσέγγισε την πλατεία για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται».

Όπως επεσήμανε, «για να προασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό», ενώ αναφορικά με το τάγμα εφόδου είπε: «Δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση. Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χώρος την συγκατάθεση του να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και την σύντροφό του.

Εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα που του έχουν αποδώσει οι παθούσες. Φέρεται ότι τα έχει διαπράξει άρα μιλάμε για ποινική δίκη.

Δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη. Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με μέσον σχηματισμό δικογραφίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα