Σμύρνη μου αγαπημένη: Το τρέιλερ της ταινίας – υπερπαραγωγής της Μιμής Ντενίση

Σμύρνη μου αγαπημένη: Το τρέιλερ της ταινίας – υπερπαραγωγής της Μιμής Ντενίση
Καρέ από την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" Instagram / @tanweergreece

Κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" της Μιμής Ντενίση. Πάρτε μια γεύση από την επερχόμενη υπερπαραγωγή.

“Εγώ Σμυρνιά γεννήθηκα. Κι έτσι ήταν πάντα η Σμύρνη, φωνακλού. Και ναζιάρα. Και κοσμοπολίτισσα”. Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη”, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του επιτυχημένου θεατρικού έργου της Μιμής Ντενίση.

Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, με γυρίσματα σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο, που φιλοδοξεί να αποτίσει φόρο τιμής στην καταστροφή της Σμύρνης από την οποία σύντομα συμπληρώνονται 100 χρόνια. Στην ταινία συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών.

Στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, βλέπουμε την Μιμή Ντενίση (η οποία υπογράφει το θεατρικό έργο, αλλά και την κινηματογραφική διασκευή), τον Λεωνίδα Κακούρη, τον Burak Hakki και μεγαλειώδεις σκηνές που “κόβουν” την ανάσα, ενώ η ατμόσφαιρα της εποχής είναι διάχυτη στο βίντεο.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Tanweer, τα Χριστούγεννα του 2021.

Δείτε το τρέιλερ του “Σμύρνη μου αγαπημένη”:

Στην επίσημη σύνοψή της, η ταινία περιγράφεται ως εξής:

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Στην ταινία παίζουν οι:

Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Özdemir Çiftçioglu, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδη, Δάφνη Αλεξάντερ, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα