Μητσοτάκης προς Τουρκία: Δε θα ανεχθούμε φαντασίες χαμένων αυτοκρατοριών

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Δε θα ανεχθούμε φαντασίες χαμένων αυτοκρατοριών
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Κάποιοι στη Ρωσία θα ήταν πολύ χαρούμενοι αν η Τουρκία “κλόνιζε” το ΝΑΤΟ, σχολίασε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του ΕΛΚ και τόνισε ότι δε θα γίνουν δεκτοί αναθεωρητισμοί.

Το ζήτημα της επιθετικότητας και του αναθεωρητισμού της Τουρκίας έθεσε και στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Αυτό που δεν μπορούμε να ανεχθούμε, είναι μία νέα μορφή αναθεωρητισμού, φαντασίες χαμένων αυτοκρατοριών και προβολή ισχύος που δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο”, διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι αυτή η θέση διασφαλίζει στην Ελλάδα πολλούς συμμάχους στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

“Το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι μία πηγή αστάθειας στο ΝΑΤΟ”, τόνισε εξάλλου ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας με νόημα: “Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι στη Ρωσία θα ήταν πολύ χαρούμενοι αν αυτό συνέβαινε”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να ζήσει εν ειρήνη και να λύσει τις διαφορές της με την Τουρκία με βάση το διεθνές δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι και η δική του προσέγγιση από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς δε βρίσκει πάντα ανταπόκριση από την Άγκυρα.

Υπενθύμισε ότι το Μάρτιο του 2020 η Τουρκία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει πρόσφυγες και μετανάστες και η Ελλάδα με τη στήριξη της ΕΕ έστειλε το μήνυμα ότι τα σύνορα της Ευρώπης θα προστατευθούν.

“Τώρα διανύουμε ξανά μία περίοδο έντασης, αλλά θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα: Θα μιλάμε με λογικά επιχειρήματα και θα παρουσιάζουμε τη θέση μας στου εταίρους μας”, είπε ο κ.Μητσοτάκης, δηλώνοντας ευγνώμων για τη στήριξη των εταίρων. Σημείωσε άλλωστε ότι η τακτική Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο θα συζητήσει ξανά το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δήλωσε ευγνώμων που η χώρα μας αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Αναφέρθηκε επίσης στο ενεργειακό, τονίζοντας ότι απαιτούνται και βραχυπρόθεσμα ευρωπαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα