Επέστρεψε στην Ελλάδα και συνελήφθη η Βραζιλιάνα “εγκέφαλος” του κυκλώματος διακίνησης DMT

Επέστρεψε στην Ελλάδα και συνελήφθη η Βραζιλιάνα “εγκέφαλος” του κυκλώματος διακίνησης DMT
ΕΛ.ΑΣ.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε στο αεροδρόμιο η 28χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία που είχε καταφέρει να διαφύγει από τη χώρα. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν συλληφθεί ο Έλληνας DJ σύντροφός της και μία ακόμη συνεργός της.

Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με σχετικό ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος της, η 28χρονη Βραζιλιάνα χορεύτρια και μοντέλο ως η «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) που είχε καταφέρει να διαφύγει πριν μερικούς μήνες από την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο η σύλληψη του 48χρονου Έλληνα συντρόφου της και DJ στα κλαμπ της Μυκόνου και μίας 31χρονης επίσης Ελληνίδας συνεργού τους. Επίσης είχε εντοπιστεί το εργαστήριο παρασκευής του ναρκωτικού που είχαν στήσει στου Ζωγράφου, ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχε λάβει η Δίωξη Ναρκωτικών από την αμερικανική Υπηρεσία Homeland Security Investigation της Πρεσβείας των Η.Π.Α., για το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Μάλιστα, είχαν δημιουργήσει και ιστοσελίδα μέσω της οποίας πουλούσαν τα ναρκωτικά ως δήθεν ελιξίρια σε ενδιαφερόμενους κυρίως στις ΗΠΑ και έστελναν τα μπουκαλάκια ταχυδρομικά.

Η ίδια τότε είχε καταφέρει να διαφύγει και σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές την είχαν εντοπίσει αρχικά στην Ισπανία και στη συνέχεια έχασαν τα ίχνη της, μέχρι που χθες επέστρεψε με πτήση από την Σόφια Βουλγαρίας στην Αθήνα, εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο και συνελήφθη.

Από την Αστυνομία εξετάζεται αν τυχόν είχαν διακινήσει ποσότητες και εντός Ελλάδας και ειδικά στη Μύκονο που περνούσαν τα καλοκαίρια, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν σχετικά στοιχεία.

Το DMT είναι ένα εξωτικό παραισθησιογόνο και ψυχοδραστικό ναρκωτικό που βάση του έχει ένα φυτό του Αμαζονίου και το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής από σαμάνους, κυρίως στην Βραζιλία.

Αυτό το ναρκωτικό έχει αρχίσει και γίνεται διάσημο σε χρήστες στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες της Δύσης και καταναλώνεται ως υγρό με σταγόνες κάτω από την γλώσσα και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με το εργαστήριο που είχαν στήσει τα μέλη του κυκλώματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα