Καιρός: Τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο και πτώση θερμοκρασίας
Λίγες νεφώσεις Eurokinissi

Νέες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της εβδομάδος και μετά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Νέες βροχές θα έχουμε από την Τετάρτη και κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή , αλλά προς το τέλος της εβδομάδος θα πέσει και πάλι
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 μποφόρ και από Πέμπτη τοπικά 7 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή στην Κρήτη προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια, με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες θα έχουμε στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Η εβδομαδιαία προοπτική του καιρού

Κύριο χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο τετραήμερο η επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές Από τα μέσα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει η τάση για πολλές βροχές , κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-10-2021


Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 05-10-2021


Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-10-2021


Στα δυτικά, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 07-10-2021


Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ανεβαίνει πρόσκαιρα η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και επανέρχεται σε κανονικές για την εποχή τιμές . Από τις 8 με 10 του μηνός η θερμοκρασία θα πέσει και θα βρίσκεται συνεχώς σε τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι για πολλούς πολυπόθητες βροχές.

Καιρός-Αττική


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα και θα κυμαίνεται περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Τετάρτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα